Els guanyadors dels Premis ARC 2015

Txarango, Els Catarres, Ramon Mirabet i Mishima, entre els guardonats

| 14/12/2015 a les 21:30h

L'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha celebrat aquest vespre la gala de lliurament de la 13a edició dels Premis ARC. S'ha entregat un total de 17 guardons que premien la feina de músics, programadors, sales de concerts i la resta de professionals del sector. 
Foto de família dels Premis ARC 2015 Foto: Xavier Mercadé

El jurat dels Premis ARC ha reconegut  Els Catarres per la millor gira per a festes majors de temes propis,  Txarango per la millor gira internacional d'artista o grup català, Els Amics de les Arts per la millor gira de festivals, i Mishima  per la millor gira de sales de Catalunya. El guardó a la millor gira de teatres i auditoris ha estat per al trio galàctic Col·lectiu Eternity, format per Jaume Sisa, Joan Miquel Oliver i Quimi Portet

El locutor Jordi Basté amb el trio galàctic Col·lectiu Eternity, format per Jaume Sisa, Joan Miquel Oliver i Quimi Portet. Foto: Xavier Mercadé

L'únic premi de votació popular és la categoria d'artista revelació, i a la 14a edició ha estat per al santfeliuenc Ramon Mirabet . El jurat ha premiat  The Penguins pel seu espectacle Reggae Per Xics com a millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic infantil o familiar. La Maravella s'ha endut el premi a la millor gira per festes majors de grup de ball, i  La Loca Histèria  a la millor gira per festes majors de grup de versions o tribut.
Txarango amb el seu premi ARC Foto: Xavier Mercadé

A banda dels músics, els Premis ARC també reconeixen la feina dels programadors i les sales de concerts. La Jazz Cava de Vic ha rebut el premi a millor programació d'espai musical, la sala Razzmatazz de Barcelona a la millor programació de sala de concerts, i l'Auditori  de Barcelona a la millor programació de teatre o auditori. El premi a millor cicle de música o festivals també ha recaigut a Barcelona, per al Cruïlla, i la millor programació de festa major és per a les Santes de Mataró. 

El fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera, ha rebut el premi a la trajectòria professional, una distinció que vol agrair la trajectòria de persones que han contribuït a la indústria de la música. El jurat ha valorat també Josep Sanz amb el premi a la dedicació professional (ARC) per la seva tasca en el sector del management. El premi a millor mitjà de comunicació o programa musical l'ha rebut el progama radiofònic dirigit per Jordi Basté El Món a Rac 1.

El fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera, amb el director d'ARC Jordi Gratacós. Foto: Xavier Mercadé

Actuacions inèdites en directe
La gala s'ha celebrat a la sala Barts de Barcelona i ha estat conduïda per l'humorista Peyu. Els premiats han recollit els guardons enmig d'una festivitat on també s'ha gaudit de música en directe amb combinacions inèdites a l'escenari: Mishima amb Núria Graham i Blaumut amb Judit Neddermann. També hi han actuat en solitari Ramon Mirabet i Gertrudis.
Arxivat a: Enderrock, premis, premis arc