La Pols i l'Era. Fotografia: Noemí Elias
Pau Guillamet, més conegut com Guillamino, i Oriol de Balanzó són els noms que s'amagen darrere del projecte i disc La Pols i l'Era (BankRobber, 2016), una banda que treu la pols a cançons dels anys seixanta per, a partir dels sàmplers originals, reconvertir-les en temes amb una estètica actual, una nova música i una nova lletra. És una proposta importada de l'escena anglosaxona, i tot i que aquí sigui una novetat, allà és un corrent que està a l'ordre del dia. Per acabar d'arrodonir l'assumpte, els músics han convidat una quinzena d'artistes perquè les interpretin.
A continuació presentem els músics que participaran a l'estrena a l'Auditori de Barcelona:
Ernest Crusats: El cantant i guitarrista de La iaia aporta uns matisos diferents que a la seva formació osonenca i interpreta al costat de Lita Torelló la cançó "El món s'acaba aquesta tarda".
Eduard Gener: El pianista i cantant solsoní ha debutat en solitari amb Les avingudes (RGB Suports, 2015) després d'haver passat pel grup de funk Despertadors Atòmics. Aquí el sentirem juntament amb Èric Sueiro a "Poca cosa".
Èric Sueiro: Malgrat l'energia que propaga als concerts de The Saurs, Sueiro deixa de banda el seu característic rock garatger per cantar al costat de l'artista de soul Eduard Gener.
El Gordo del Puru: El raper barceloní aporta un toc gamberro al disc i al costat d'Òscar Dalmau rapegen a "Bang bang".
Francesc Burrull: L'incombustible pianista amb 80 anys segueix pujant als escenaris, i per a la presentació de La Pols i l'Era ha posat la base a la cançó de "Bang bang" sobre la qual rapegen el guionista Òscar Dalmau (i Dj Phil Musical) i El Gordo del Puru.
Joan Colomo: El músic del Montseny és el que va tenir més paciència, i és que la seva cançó va patir diverses modificacions, i a causa de problemes tècnics van haver de dedicar més temps de l'esperat treballant a l'estudi. Tot l'esforç va valdre la pena, i en va sorgir el senzill "És lluny".
Joan Pons: El Petit de Cal Eril va enregistrar a la primera "Tant de temps", una cançó que va sortir a la llum just abans del seu cinquè disc, La força (BankRobber, 2016).
Lita Torelló: La cantant barcelonina, especialment activa a les dècades dels 50 i 60, portava anys fora d'escena. No obstant això, s'acosta de nou als micròfons i canta "El món s'acaba aquesta tarda".
Martí Sales: Acompanyat pels cors de Núria Graham, el que va ser cantant d'Els Surfing Sirles és l'encarregat de crear la cançó d'amor que tot àlbum ha de tenir. Ell interpreta "Sense brànquies", que casualment també és la cançó més esbojarrada del disc. Amor foll.
Núria Feliu: La cantant de Sants s'ha atrevit a pujar al carro d'aquest projecte en sentit figurat, però en sentit literal ha pujat a una moto per anar a Collserola acompanyada per Dalmau a l'hora d'enregistrar el videoclip i cantar a duet "Le llamaban el fiera".
Núria Graham: Una de les grans veus del disc és la cantant de Vic, que podem sentir per partida doble a La Pols i l'Era a les cançons "No ho sabries mai" i "Sense brànquies". Òscar Dalmau: Fins ara l'alter ego musical del locutor de ràdio DJ Phil Musical ha protagonitzat sessions de pop ie-ié i del que ell anomena músiques d'ascensor. Gran melòman i divulgador de la música seixantera, Dalmau es llança a cantar per primera vegada a La Pols i l'Era (a "Bang bang" i a "Le llamaban el fiera"). El barceloní s'ha posat a disposició del seu company radiofònic Oriol de Balanzó i de Guillamino per buscar temes i artistes dels anys 60.
Vols anar a la presentació?
Només hi haurà dues ocasions per gaudir en directe aquest espectacle: a l'Auditori de Barcelona i al Canet Rock. I és que ja avisa l'expressió que qui no vol pols que no vagi a l'era... però si voleu viure i veure l'estrena de l'espectacle en primera persona, serà el 18 de maig a l'Auditori de Barcelona (21 h), i a EDR en sortegem cinc entrades dobles. Només cal que ompliu aquest formulari. Anunciarem els guanyadors en una notícia a Enderrock.cat. Molta sort!