A un mes del Canet Rock

El 2 de juliol el Pla d'en Sala de Canet de Mar acollirà 12 hores de música en directe

| 02/06/2016 a les 14:59h

Queden només 30 dies per a la tercera edició del festival Canet Rock. El 2 de juliol una quinzena de bandes protagonitzaran 12 hores de la música més popular de l'escena. A Enderrock.cat ens preparem per a la cita i recollim en veu dels protagonistes tots els detalls de les seves actuacions. 

 
Amb 30 anys de trajectòria, l'emoció d'escoltar en directe "Bon dia" o "Jo vull ser rei" és cada vegada major. L'única oportunitat per veure Els Pets aquest any serà al Canet Rock. Una les seves cançons més conegudes ha estat l'escollida del flashmob del Canet Rock 2016: 



Però a banda d'aquest vídeo, la directora artística del festival, Laura Duran, ha entrevistat a algunes de les bandes perquè expliquin quin directe preparen per a la cita. El nou grup de mestissatge Animal debutarà al Canet Rock amb les cançons del seu primer disc, Més enllà de les paraules (Halley Records). Són temes propers i intimistes, amanits de pop, reggae i tocs de soul. Aquí teniu un tast dels assajos: 



Espolla és la base d'operacions de Los Guardians del Pont (LGP), que interpretaran els grans himnes de Sangtraït amb l'espectacle Sangtraït per Quim Mandado i LGP, la dosi de heavy que accelerarà les pulsacions del festival. Quim Mandado (veu i baix) i Martín Rodríguez (bateria) són antics membres de la mítica banda que juntament amb Joan Cardoner (guitarra) defensen LGP. Però al festival tindran la col·laboració especial del també ex-Sangtraït Josep Maria Coromines 'Coro'. "Serà un concert irrepetible", diu Mandado.



Blaumut van actuar al reeixit festival a l'edició del 2014 amb les cançons d'El turista (PIcap, 2012). Ha plogut molt des d'aleshores, i el quintet tornarà a l'escenari del Pla d'en Sala amb el pop d'arranjaments clàssics d'El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015) i la nova cançó literària "Previsions d'acostament":



Els Catarres agafen el relleu de Txarango i seran els encarregats d'actuar a l'alba, quan surti el sol cap a les 6 del matí. Al següent vídeo, pugen al Tagamanent per explicar les coordenades de la seva actuació i després s'enlairen: 



Si els directes de La Pegatina ja són una explosió d'energia i vitalitat, La Gran Pegatina no té límits. El grup ha ampliat la formació amb set músics més per capgirar la rumba-fusió arreu on va. La cita festivalera els durà al Canet Rock un any després d'haver presentat Revulsiu (Dro, 2015), i enguany hi sonaran les cançons més populars de la seva discografia.



Des del País Valencià, Aspencat actuaran per primera vegada al festival. Tot és ara (Halley Records, 2015) és el darrer treball i el més madur de la formació de la Marina Alta, una de les bandes reivindicatives més populars del moment. 



A dalt d'un escenari mòbil, Itaca Band va anunciar als quatre vents que s'havia incorporat al cartell del festival maresmenc. És la primera vegada que la banda de Montcada i Reixac actuarà davant un públic tan nombrós:



L'únic que s'aventurarà sol, a veu i guitarra, serà Miquel del Roig. El cantautor i trobador del cançoner popular amb una picada d'ullet a l'actualitat pujarà a l'escenari tres vegades. 



A més de tots els artistes citats, Manel tornarà al festival per presentar el seu quart disc, Jo competeixo (Warner, 2016), i Sidonie hi debutarà amb la seva particular psicodèlia pop-rockera, juntament amb el projecte d'actualització seixantera La Pols i l'Era, el pop urbà dels valencians Tardor i una de les bandes més populars de l'escena alternativa del sud, La Raíz. El grup del cartell que falta per conèixer és el guanyador del Premi Popular del Sona9, que encara podeu votar aquí fins al 5 de juny.
Arxivat a: Enderrock, canet de mar, canet rock, festivals, pla d'en sala