Cap de setmana festivaler

Els protagonistes: Vida, Canet Rock, Rebrot, Sons del Món, Vijazz, Cantada d'Havaneres i Grec.

| 29/06/2016 a les 15:00h

Vols gaudir d'un bon concert de jazz amb una copa de vi, cava o rom cremat a les mans? O prefereixes cantar a ple pulmó les cançons dels grups més populars o bé els sons més combatius? A Enderrock.cat hem recollit les 7 propostes musicals que acomiaden el juny i donen la benvinguda al setè mes de l'any.

Canet Rock. Foto: Xavier Mercadé


Vida
Del 30 de juny al 3 de juliol (Vilanova i la Geltrú)
El festival internacional de Vilanova i la Geltrú aposta per grups independents de fama internacional com ara Wilco, !!! (Chk Chk Chk) o The Divine Comedy, que compartiran escenari amb grups emergents d'àmbit català: el folk renovador de Maria Arnal i Marcel Bagés, el pop psicodèlic de Trau, els guanyadors del Sona9 2015 Est Oest o els vilanovins Mareta Bufona.

Grec
Del 30 de juny al 31 de juliol (Barcelona)
Aquesta setmana engega un dels festivals veterans de l'estiu. El Grec compleix 40 anys amb una salut de ferro i una gran quantitat i qualitat de propostes musicals. L'Orquestra Plateria s'encarregarà d'obrir la nova edició (concert gratuït), i també s'hi viurà moments únics amb Myriam Swanson (en triplet al Jamboree), el nord-americà Steve Vai, el flamenc més genuí d'Estrella Morente i Mayte Martín o l'estrena de Manel a la ciutat comtal. Si aneu al Teatre Grec, recordeu que els jardins acolliran un cicle gratuït de talents emergents, amb Pau Alabajos, Òscar Briz, Caetaneando, Carlos Cros, Cesk Freixas, Ferran Palau, Pantaleó, Enric Verdaguer i XY, entre altres.

Vijazz
De l'1 al 3 de juliol (Vilafranca del Penedès)
La desena edició del festival de jazz i vi del Penedès inaugurarà la nova dècada amb Dee Dee Bridgewater, mentre que el trompetista Ibrahim Maalouf s'encarregarà de la cloenda. Al llarg de tres dies, el gènere més lliure d'Eva Fernández Trio, Richard Bona o WOM conciliarà amb gairebé un centenar de propostes vinícoles amb denominació d'origen de la comarca.

Rebrot
De l'1 al 3 de juliol (Cardedeu)
Es recupera a la ciutat vallesana l'Aplec de Joves dels Països Catalans, el mític Rebrot, que l'any passat no es va poder organitzar per motius tècnics. Al llarg de tres dies la música més combativa vibrarà de la mà de Veïnat, Kòdul, Juantxo Skalari & La Rude Band, El Diluvi, Roba Estesa, Auxili, Kop i Ebri Knight.

50è aniversari Cantada d'Havaneres
De l'1 al 3 de juliol (Calella de Palafrugell – Diversos escenaris)
El municipi de la Costa Brava celebra una gran efemèride. La Cantada d'Havaneres d'enguany tindrà lloc el 2 de juliol amb les bandes de cançó marinera Port Bo, Peix Fregit, Bergantí i la cantant Sílvia Pérez Cruz. Però abans i després de la data la platja del Canadell i el port Pelegrí acolliran els concerts d'Els Cremats, Judit Neddermann, Sanjosex, Pau Alabajos, Eduard Gener, Les Anxovetes i també Andrés Calamaro.

Canet Rock
2 de juliol (Canet de Mar – Pla d'en Sala)
L'any passat va reunir 25.000 assistents i enguany no se n'espera menys. Hi actuaran Animal, Aspencat, Blaumut, Miquel del Roig, La Gran Pegatina, Itaca Band, Manel, La Raíz, Sidonie i tancaran Els Catarres amb la sortida del sol. A més, hi haurà actuacions d'allò més especials: Sangtraït per Quim Mandado i LGP, el repertori escollit pel públic dels 30 anys d'Els Pets, l'única ocasió estiuenca per escoltar el projecte de pop seixanter La Pols i l'Era, i el guanyador del Premi Popular Sona9 – Canet Rock, Rúpits.

Sons del Món
Del 2 al 30 de juliol (l'Empordà)
Per novè any consecutiu música i vi maridaran en escenaris encantadors de la comarca costanera. El concert inaugural serà amb la veu israeliana Noa en format acústic, i Sopa de Cabra i Manel hi faran parada per presentar els seus darrers treballs però els gironins amb l'afegit que s'acompanyaran d'un nou vi batejat com a Bona nit malparits. Del 9 al 30 de juliol cinc cellers de l'Empordà acolliran la música de cantautors com Sanjosex, Marc Parrot, Sara Pi, Joana Serrat i Cris Juanico.

Arxivat a: Enderrock, canet rock, vida, festivals