Nou disc i espectacle a la biografia de Jordi Batiste

L'autor d'"El noi dels cabells llargs" repassa la seva carrera

| 18/10/2016 a les 07:00h

No s’ha apuntat mai ni a les modes ni al pragmatisme artístic. El cantant i músic Jordi Batiste, nascut a Barcelona el 1948, és tal com raja, sense concessions. Presenta Toca revisió (JB, 2016), disc que es podrà viure en directe a partir del 5 de novembre en el marc del Circuit Folc.

Jordi Batiste Foto: Juan Miguel Morales

La seva biografia és un repàs a la història de la música catalana dels darrers cinquanta anys: va formar part dels mítics Els 3 Tambors, un dels grups embrionaris del pop dels seixanta; va apadrinar Sisa i la  Plateria; va triomfar a tot l’Estat espanyol amb Màquina!; es va transformar en l’alter ego Rocky Muntanyola per fer ball galàctic, va ser la meitat dels referencials Ia & Batiste; amb  Gerard Quintana  es va inventar Els Miralls de Dylan, i els darrers anys ha propulsat el seu grup de pop-rock, Nova

Jordi Batiste, que ha estat un avantguardista, pioner i avançat del seu temps, fa una mirada enrere a la seva extensa carrera musical i ens presenta un espectacle resum i un disc anomenat Toca revisió (JB, 2016). “
He estat molts anys sense reconèixer-me en la meva obra passada. Fins i tot, quan vaig fer Nova li vaig posar aquest nom per evitar cap vincle amb el passat. Ara m’he adonat que les coses que he fet durant la vida són la vida mateixa, sóc jo. Sempre he tingut la dèria de fer coses diferents i de mirar endavant, i així m’ha anat. No he tingut mai un èxit popular, només moments puntuals en grups determinats. Gràcies a internet m’he adonat que molta gent valora el que he anat fent al llarg de tots aquests anys. Llegeixo articles i noto que he fet obres que alguns consideren de referència. No m’ho pensava. Això m’ha obligat a canviar i a fer revisió”, explica el cantant.

Disc i gira

Toca revisió es podrà sentir en directe en el marc del Circuit Folc al Kursaal de Manresa (5 de novembre), al Teatre Comtal de Ripoll (9 de desembre) i al Cafè del Teatre de Lleida (10 de desembre). A més, també s'ha traslladat en un disc que es distribueix amb la revista Enderrock d'octubre i que inclou la icònica “Cançó del noi dels cabells llargs” d’Els 3 Tambors, un tema de Màquina! (“Let me Born”), un d'Ia & Batiste (“El noi i la cançó”), una peça inèdita de  Rocky Muntanyola enregistrada el 1980 (“Drama de merceria”), una versió d’Els Miralls de Dylan ("Forever Young"), dues cançons signades com a Jordi Batiste (“Sal i estels” i "El temps de la vida") i dues més de Nova (“El fil de la felicitat” i l’adaptació al català de Lou Reed “Dia perfecte”, inèdita fins ara).

A més, de manera paral·lela Jordi Batiste ha començat a gravar un nou treball discogràfic. Al costat de 
Quimi Portet prepara La lluna en el fang, dedicat a una història real d’amor dels seus pares.
Arxivat a: Enderrock, Màquina!, Jordi Batiste, Grup de Folk, Nova, Ia & Batiste, Rocky Muntanyola, Els Miralls de Dylan