Ai Ai Ai, rumba renovada

Ja pots veure un nou videoclip i cançó del grup

| 29/10/2016 a les 07:00h

Rafalito Salazar fa seu el projecte d'Ai Ai Ai, que tot i haver nascut com a trio (l'any que ve farà 25 anys) es presenta amb una banda renovada que ja prepara un nou disc i gira. A Enderrock.cat ja podeu escoltar en exclusiva el seu nou tema, amb videoclip inclòs, "Nou Bar la Rumba 2016".
Rafalito Salazar Foto: Arxiu de l'artista

Parlar d'Ai Ai Ai és parlar de l'original rumba catalana. És evocar la ment a aquells deliciosos anys 80 i 90, quan les camises de colors es lluïen a pit descobert, i quan Gato Pérez recorria els escenaris de mig país. Parlar d'Ai Ai Ai és parlar de revolució cultural, del mestissatge original molt abans que Manu Chao el posés de moda, quan la rumba va fer un salt i va trencar els estereotips que fins aleshores encotillaven aquest estil. Ai Ai Ai és un duel musical de paios i gitanos amb una sola arma, el ventilador, i enguany ofereixen una revisió dels temes de sempre que han omplert places i escenaris durant anys.




"Bar la Rumba" és la cançó que obria el disc de retorn d'Ai Ai Ai l'any 2008, aquell Lo més gran del món! (Propaganda pel Fet!). En aquella època Rafalito Salazar estava a punt de sotmetre's a una operació de les cordes vocals, per la qual cosa l'encarregat de cantar-la en el seu moment va ser Jordi Gas. "La nova cançó, anomenada 'Nou Bar la Rumba 2016', no té res a veure amb la primera versió. Ara l'he cantat com a mi m'agrada, amb els meus propis arranjaments", explica Salazar.

L’any vinent farà 25 anys de la creació d'Ai Ai Ai, que va néixer en format de trio (amb Pep Lladó i Miquel Górriz) i que al llarg d’aquest temps ha publicat cinc discos. Aprofitant aquesta celebració, Salazar liderarà ara en solitari el nou projecte rumber i gravarà un nou disc –que inclourà temes propis, un dels quals gravat amb Joan Garriga (La Troba Kung-Fú)– i noves versions dels seus clàssics (com “Sota una palmera", “Dimoni pelut” i “Les vinyes”) i presentarà una nova gira com a Ai Ai Ai.

"Vull oferir dos tipus de concerts, un de normal i un en què estigui acompanyat de convidats, tots ells artistes que han passat per Ai Ai Ai. La intenció és que toqui amb nosaltres des d'algú que va ser baixista durant un temps breu fins al mateix Pep Lladó", diu Salazar. El líder de la banda ja està provant músics per definir la nova formació, mentre que ell ocuparà el lloc de cantant.
Arxivat a: Enderrock