Yumi Yumi Hip Hop i Fito Luri a Enderrock TV

Aquesta setmana també passen pel programa musical Marta & Micó, Pele Macleod i Glòria Garcés

Donallop i Eduard Boada a Enderrock TV

| 13/02/2017 a les 15:00h

Fito Luri. Foto: Íngrid Picanyol

De dilluns a divendres l'actualitat musical dels Països Catalans arriba a la petita pantalla de la mà del programa Enderrock TV. Els grups protagonistes de la setmana són cinc, i aquests dies els toca a Marta & MicóYumi Yumi Hip Hop, Fito Luri, Pele Macleod i Glòria Garcés.

Dilluns lírics. La cantant Marta Boldú i el poeta i músic José María Micó presenten com a Marta & Micó Memoria del aire (Picap, 2016), el seu primer treball de cançó d’autor, en què musiquen onze poemes amb estils diversos, de manera íntima i sense artificis i on han tingut la col·laboració de Joaquín Sabina per a una de les cançons, “Pájaro en mano”. Actuen al festival BarnaSants el divendres 17 de febrer, però abans passaran pel programa musical intrerpretant "Brindis".

Dimarts agitats. El jove trio barceloní Yumi Yumi Hip Hop ha sacsejat el panorama amb una dosi de pop irreverent i seductor. Eli Meoz, Lorena Roma i Oriol Roca són els tres músics que han agitat l'underground català amb històries viscudes d'amor i desamor i s'han destapat amb l'EP Enamorats (Snap! Clap!, 2016). Aquest cap de setmana seran al Festival Cara B de Barcelona, i dimarts els tindrem a Enderrock TV amb "Et tornes fum", un tema inèdit.

Dimecres de poetes de carrer. Fa dos anys el reusenc Fito Luri va tancar una etapa amb un disc en directe. Ara presenta el seu sisè treball en solitari, Planetes càlids (Kasba Music, 2017), que s’aproxima cap a un pop amb filigranes jazzístiques que el transporten cap a la joventut i on dibuixa onze emocions positives. Al programa interpretarà "Poeta del carrer del vent".

Dijous determinats. Pele MacLeod és el nom artístic del nou projecte musical de Pele Bernial. Fill de músic, ha estat lligat a la música des que va néixer. El seu projecte personal va engegar a partir d'una estada al Regne Unit, i ara presenta Veritat tossuda (Picap, 2017), un treball produït per Marc Parrot on predomina el pop d’aire britànic, però també d’altres estils com el funk-rock, el folk o el dixieland. En directe escoltarem "Gran retorn".

Divendres nocturns. Pianista de formació i cantant i compositora perquè la vida l'hi ha anat portant, Glòria Garcés ha cantat i actuat amb diferents grups i companyies, amb els quals també he produït, escrit i arranjat espectacles, concerts, música i teatre. La música tot just presenta Nits en blanc, el seu primer repte en solitari, i ens introduirà al seu viatge nocturn amb la interpretació de "La lluna i tu".

On es pot veure?
 
     
El programa musical Enderrock TV s'emet de dilluns a dijous a les 22.50 h i divendres a les 22.30 h a El Punt Avui TV. A més, també es pot veure en una vintena de televisions associades a La Xarxa.
Especial: Enderrock TV
Arxivat a: Enderrock, Yumi Yumi Hip Hop, Fito Luri, Enderrock TV