Enderrock TV

Edurne Vega i La iaia a Enderrock TV

Aquesta setmana també passen pel programa Dubcat, Pubilles Ninja i Guillem Anguera

| 17/07/2017 a les 13:30h

La iaia
La iaia | Gustaff Choos
De dilluns a divendres l'actualitat dels Països Catalans arriba a la petita pantalla de la mà d'Enderrock TV. Els grups protagonistes d'aquesta setmana són Obeses, Txell Sota, Ós Bru, Alex Bass i Valentí.

Dilluns de guitarres. Edurne Vega porta des dels 14 anys tocant la guitarra tan alt com li permeten les orelles i els veïns, però no ha estat fins aquest any que s'ha disposat a treure el seu primer àlbum. Frontera (autoeditat, 2017) és un petit recull de cinc cançons que sonen tan contundents com els referents de la maresmenca, grans del rock esbiaixat com Dinosaur Jr, Pixies o The Breeders. A la televisió vindrà a tocar "Desenfocat", segona cançó del disc i declaració d'intencions fotogràfica sobre el pas del temps. 

Dimarts de punys alçats. Dubcat estan de presentació del seu EP de debut, un mostrari concentrat en quatre cançons que reivindiquen la diferència, i precisament així es titula el treball La diferència (Kasba, 2017). El grup format per Joan Llobera i Marc Taulé estrenarà a Enderrock TV la nova formació amb Mireia Lorente com a nova incorporació. Amb l'electrònica pop com a guia ens tocaran "La bala", tota una crida a rebel·lar-nos en cada situació vital.

Dimecres de reflexió pop. Un dels discos que han marcat l'entrada de l'estiu ha estat el darrer de La iaia. Amb Tornar a ser u (autoeditat, 2017) el trio torna a estar a l'ordre del dia tres anys després d'On és la màgia (Música Global, 2014). Un retorn a la simplicitat inicial del grup i una oportunitat més per explicar els dubtes existencials del lletrista Ernest Crusats. Els vigatans tocaran "Mariona" a Enderrock TV, una de les cançons més destacades del disc juntament amb "No sé que fer amb la meva vida".

Dijous de blues amb humor. Si aquests dies aneu de festes majors és molt probable que us trobeu dosis d'humor desenfrenades a dalt de l'escenari: pot ben ser que el grup que estigueu veient sigui Pubilles Ninja. El quintet acaba de publicar el seu primer EP, Cigaló d'absenta (autoeditat, 2017), que mescla la transcendència dels acords del folk i el blues amb unes lletres recargolades i divertides. La cançó que tocaran a la televisió serà "Trenta", que pot recordar "House of the Rising Sun" de The Animals però amb la crisi dels trenta com a leitmotiv.

Divendres d'acordions diatònics. Guillem Anguera debuta en solitari amb 14km (DNDiskak, 2017), el nou àlbum que acaba de publicar i en el qual han col·laborat músics de la talla de Kepa Junkera o Joan Reig. L'acordionista té una extensa carrera musical com a músic col·laborador en molts projectes de música d'arrel i com a docent en escoles de música. A Enderrock TV interpretarà "Fiona", cançó instrumental, com totes, dedicada a la seva germana Fiona Anguera, que també ha participat en l'elaboració de l'àlbum. 

On es pot veure?
El programa musical Enderrock TV s'emet de dilluns a dijous a les 22.50 h i divendres a les 22.30 h a El Punt Avui TV. 
Especial: Enderrock TV
Arxivat a: Enderrock, Edurne Vega, La Iaia, Enderrock TV, Pubilles Ninja, Guillem Anguera, Dubcat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.