Animalades i animalons de paper

La companyia De Paper publica el disc de l'espectacle 'Dins la panxa del llop'

| 13/01/2016 a les 07:00h

De Paper –o el que és el mateix, el duo format pel dibuixant i titellaire Joan Alfred Mengual i l'acordionista Núria Lozano– han publicat el disc corresponent al seu espectacle infantil Dins la panxa del llop (autoeditat, 2015), un món de paper on ningú no passa mai fam i on les cançons sonen rebé.


Fa poc més d'un any ja ens van sorprendre amb un videoclip de Nadal deliciós amb la tècnica de l'stop-motion i ara acaben de publicar un disc encantador amb les cançons que sonen a l'espectacle Dins la panxa del llop, un muntatge de titelles d'ombra, teatrins de paper i cançons que versen sobre un imaginari món d'animalons de totes les mides i de panxes sense fam.

En la línia que Núria Lozano va treballar, per exemple, quan va produir el disc Musiquetes per la bressola (2009), les vuit peces de l'àlbum respiren un aire arrelat i alhora molt colorista, amb acordió diatònic, guitarra, veu, bases i pedalera de loops. I com ja és marca de la casa, la tradició oral s'actualitza i es reformula d'acord amb les necessitats de l'espectacle. Així, per exemple, la mosca que volava per la llum acaba convertida en perruquera a la panxa d'una aranya, mentre que la "Malaguenya de Barxeta" esdevé la "Malaguenya de la panxeta".

El duo De Paper passarà properament pel programa Enderrock TV, a El Punt Avui Televisió.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Núria Lozano, De paper