Herois i portades de la rumba

Txarly Brown i el seu Achilibook, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

| 30/09/2016 a les 07:00h

Al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 1 d'octubre hi haurà tertúlia rumbera. A partir del llibre Achilibook. Biografia gráfica de la rumba en España 1961-1995 (Milenio, 2013), parlarem de tot una mica amb el seu autor, Txarly Brown, melòman i activista.
Antonio González 'Pescadilla', dibuixat per Txarly Brown

La rumba catalana evoluciona per camins molts diversos. Un dels més heterodoxos i marcians és el d'Achilifunk Sound System, que acaba de publicar un LP, Disco Jondo (Wah Wah / Achilisound, 2016), no apte per a puristes ni turistes. L'ànima del projecte és Txarly Brown, que va entrar al món de la rumba catalana a través del poder funky del "Chaví" de Peret, per anar descobrint ràpidament altres valors com el caliu i l'altura artística del Pescadilla, l'elegància de Chacho, el carisma de Peret Reyes, el so espectacular de Los Amaya, etc. 

Tots aquests herois de la rumba, l'evolució d'aquesta música i també la de les seves portades protagonitzaran una extensa entrevista amb Txarly Brown, aquest dissabte 1 d'octubre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. El fil conductor serà el material del llibre Achilibook, amb documents tan interessants com l'EP de Los Gitanos de las Cuevas (La Voz de su Amo, 1962), format pels gitanos d'Hostafrancs Joan Clota Sastre i 'Maginet' Clota Sastre, al costat de Pepe Pubill i Paco Aguilera, i considerat com la primera gravació en vinil de rumbers catalans.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, rumba catalana, Txarly Brown, Tradicionàrius, Ràdio 4, Achilibook