Concerts

Els últims recitals de Raimon

El cantant de Xàtiva posa punt i final a una carrera de 57 anys

Els divendres, dissabtes i diumenges de maig serà al Palau de la Música Catalana

| 03/05/2017 a les 12:30h

Raimon al Palau de la Música
Raimon al Palau de la Música | Xavier Mercadé
Ramon Pelegero Sanchis (Xàtiva, 1940), conegut artísticament amb el nom de Raimon, farà els seus últims 12 concerts aquest maig al Palau de la Música Catalana. D’aquesta manera posarà punt i final a una llarga i exitosa carrera musical que l’ha dut a actuar als principals escenaris del món.

No tots els concerts seran iguals, ja que l’acompanyaran a l’escenari el Cor de Noies de l’Orfeó Català (13 de maig), el Cor Mitjans de l’Orfeó Català (14 de maig) i el Cor Infantil de l’Orfeó Català (28 de maig).

Raimon ha deixat com a llegat una trentena de discos, a més de tres integrals que recullen i ordenen la seva obra. Des de fa uns dies tota la discografia de Raimon –incloent-hi els discos editats fora de l’Estat espanyol– és accessible des de les principals plataformes digitals. A més, l’artista ha publicat un llibre, Tot el que he cantat. Lletres completes 1959-2017 (La Magrana) en què a banda dels textos de les cançons hi ha escrits referents a Raimon i la seva obra de Manuel Sacristán, Joan Fuster, Salvador Espriu, Enric Gispert i Joaquim Molas.



Raimon és un músic respectat, un lluitador infatigable i un sensible musicador de poesia. És el màxim divulgador d’Àusiàs Marc, d’altres poetes medievals i de Salvador Espriu. Entre les seves cançons hi ha veritables himnes que han ultrapassat les fronteres de l’espai i el temps i que encara avui són interpretades en diferents llocs del món. En aquest sentit, cal destacar “Al vent”, la seva primera composició i possiblement la que més ha viatjat.

Els concerts coincideixen amb els 40 anys de la primera gira de Raimon pel Japó, on va realitzar 28 actuacions i va editar un disc amb una portada de Joan Miró. Raimon va anar al país asiàtic en un moment d’ebullició política a l’Estat espanyol, quan hi havia d’haver les primeres eleccions lesgislatives, el 15 de juny de 1977.

Unes setmanes abans del seu comiat, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha fet públic el veredicte dels Premis Nacionals de Cultura 2017 i entre els guardonats hi és Raimon.
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Raimon, comiat, Palau de la Música Catalana, Raimon al Palau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.