Exposicions

Bowie, Eno i Björk, caps de cartell immillorables per als museus barcelonins

Aquestes properes setmanes s’estrenen tres exposicions directament relaciones amb icones musicals

David Bowie, Brian Eno i Björk ompliran amb els seus universos el Museu del Disseny, l’Arts Santa Mònica i el CCCB

| 24/05/2017 a les 16:15h

Exposició David Bowie Is
Exposició David Bowie Is | Xavier Mercadé
La cartellera museística de Barcelona quedarà conquerida durant uns mesos per una forta presència musical en les exposicions. A l’esperada i mediàtica "David Bowie Is", sobre l’iconoclasta artista i les seves influències en altres àmbits artístics, s'hi sumen "Lightforms / Soundforms" sobre Brian Eno o “Björk digital”, una experiència de realitat virtual al CCCB.

Per començar, al Museu del Disseny de Barcelona s’estrena aquest dijous 25 l’exposició "David Bowie Is", una mostra produïda al Victoria and Albert Museum de Londres i que ja ha tingut més d’un milió de visitants en les vuit ciutats on s’ha pogut veure. A Barcelona farà l’única parada a l'Estat espanyol, després de passar per ciutats com Tòquio o Bolonya.

Des que l’estrella de Brixton va morir el gener de l’any passat, la capital catalana va cursar per acollir l’exposició i pocs mesos després ja es podia confirmar que els més de 300 objectes relacionats amb l’artista passarien per Catalunya. "David Bowie Is" és una aposta per conèixer la dimensió multidisciplinar de l'icona i per mostrar i explorar les connexions entre art i disseny, especialment en el terreny del disseny gràfic i de la moda. L’entrada costarà 17,90 euros els caps de setmana i 14,90 euros entre setmana.

Lightforms / Soundforms
Brian Eno i el Sónar gaudeixen d’una molt bona relació, i si l’any passat l’artista britànic va inaugurar el festival amb una xerrada, aquest any el Sónar+D servirà de teló de fons per inaugurar l’exposició “Lightforms / Soundforms” a l’Arts Santa Mònica el proper 13 de juny. En aquest cas no estem parlant de cap retrospectiva de la trajectòria del geni creador de la música ambient i part important de Roxy Music, sinó que la mostra vol ensenyar quins projectes mouen Eno actualment.

A més de la instal·lació audiovisual “77 MillionPaintings”, la proposta inclou altres peces com la instal·lació especial per a l’exposició que es presentarà al claustre Max Cahner. Brian Eno també presentarà el seu últim àlbum, Reflection (WARP Records, 2017), a la sala de recollida de maletes de la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona del 13 al 18 de juny. La mostra serà a Barcelona fins a l’1 d’octubre.

Björk Digital
També en el marc del Sónar+D es podrà gaudir d’una experiència de realitat virtual única en un dels equipaments culturals catalans de capçalera, el CCCB. Del 14 de juny al 24 de setembre es podrà visitar “Björk Digital”, l'única oportunitat de veure l’exposició a l’estat espanyol. La proposta vol crear un entorn immersiu de realitat virtual que ha estat confeccionat per l’artista islandesa i els millors artistes audiovisuals del moment. Rosa Ferré, del CCCB, ho descriu així: “És una experiència teatral, una òpera tecnològica. Björk aconsegueix connectar de manera única i íntima amb el seu públic”. Les entrades només es poden aconseguir amb anticipació, les sessions duraran 90 minuts i són de 25 persones cadascuna, i no es deixarà entrar la gent que hi arribi tard. L’entrada general val 14,50 euros.
Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, CCCB, museu, agenda, Björk, Brian Eno, Barcelona, exposició, David Bowie, Museu del Disseny, Arts Santa Mònica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.