La tria

Jair Domínguez: «Odio amb totes les meves forces les balades espanyoles cantades a duet»

L'enfant terrible de 'La segona hora' ens selecciona 10 cançons que o estima bojament o odia de mala manera

Gina Tost: «"No t'enyoro" d'Els Pets va ser la primera cançó que em vaig descarregar per Napster»

| 09/06/2017 a les 08:30h

Fotografia promocional de Caritat Humana
Fotografia promocional de Caritat Humana | Xavier Busquets

L'actualitat crida Jair Domínguez com una mare crida al fill que s'ha deixat l'esmorzar a la cuina: "Jair, l'entrepà!". El pobre nano torna a buscar-lo cada dia a la mateixa hora als estudis de Rac1 amb els seus companys de La segona hora. Quan el té sota l'aixella se'n va de pet a l'escola de friquis il·lustrats, d'escriptors eixelebrats i de pares plens d'humor negre. Últimament en aquest centre educatiu –també anomenat "temps per ell"– hi ha fet un disc amb la banda Caritat Humana, i encara més últimament ens ha respost a 10 preguntes amb 10 cançons. Fa els deures.



1. Cançó d'un grup o artista que sigui referent per a Caritat Humana.
"Love letters", d'Elvis, i "Fixing a Hole", de The Beatles.

"Hauria de posar quinze o trenta cançons per començar a acotar una mica. Elvis i els Beatles. Són els reis. Són els pares. Són referents per a tothom. I qui digui el contrari, menteix."



 

2. Cançó que associes a l'època d'institut.
"Hail and Kill", de Manowar.

"A l'institut em vaig convertir a la religió del metall. Manowar eren els meus preferits. Tot era tan over the top a les seves lletres que em pixava de riure. Passegen com equilibristes entre lo ridícul i lo sublim. Els adoro."


 

3. Cançó que associes a l'època universitària.
"Red", de King Crimson.

"El culpable de la meva passió per King Crimson és el meu pare. Quan me'n vaig anar a estudiar a la universitat li vaig agafar tots els discos. No parava d'escoltar-los. De fet, no he parat des d'aleshores."


 

4. Cançó que et transporti a l'Empordà.
"Black", de Pearl Jam.

"No tinc un motiu específic. El "Ten" de Pearl Jam sonava molt a la casa dels meus pares a l'Empordà. El sento i torno directe cap allà."


 

5. Cançó amb la qual creus que has aconseguit ferir els sentiments de més gent quan ha sonat a la secció d'"Història de la Música".

Hanatarash, el disc sencer.


"Hahaha! Bona. Crec que és amb el disc sencer de Hanatarash, que vam punxar en sec i sense avisar."


 

6. Cançó que defineixi Forocoches.
"Cual es el tabaco mas caro que hay? Ft. CECiLiO.G", de Kinder Malo.

"Qualsevol de trap xungo, probablement aquesta."


 

7. Cançó que si per tu fos, no existiria. 
"La Macarena", de Los del Río.

"Odio amb totes les meves forces les balades espanyoles cantades a duet, sobretot quan un dels cantants és Malú o Manu Carrasco. Però si hagués d'esborrar una cançó de l'existència –i els seus autors, de retruc– seria aquesta."


 

8. Cançó que has escoltat més vegades al llarg de la teva vida.
"Subterranean Homesick Alien", de Radiohead.

"Segurament deu ser 'El gegant del pi' o la intro dels Simpson, però suposo que voluntàriament et diria que qualsevol de l'OK Computer. Sempre que el trobo en una botiga, me'l compro. En tinc tres o quatre sense desembalar a casa. L'he escoltat milers de vegades. 'Subterranean Homesick Alien"'deu ser la que més he escoltat. Potser no és la meva preferida, però m'he tornat boig escoltant-la, analitzant les capes, distingint-hi coses noves a cada escolta."


 

9. Cançó que et marqui l'inici de l'etapa paterna.
"Kangaroo", de This Mortal Coil.

"La versió que en fa Jeff Buckley en directe és potser més maca i reeixida, però la original té un encant innegable. Recordo escoltar-la molt a l'època en què va néixer el meu primer fill. No vaig dormir gens durant els dos primers anys."


 

10. Cançó que intentaràs que els teus fills no escoltin mai, si més no fins als 13 anys.
"Chantaje ft. Maluma", de Shakira.

"'Despacito' o qualsevol regueton. Però no podré impedir-ho. Així que no sé com ho faré. Diuen que la música no pot ser perjudicial, però jo crec que algunes cançons sí. Aquesta santíssima merda, per exemple."



"Ian Curtis va morir amb 23 anys, deixant-nos un llegat immortal, i en canvi Maluma, a la mateixa edat, defeca sobre la història de la música amb cada cançó que compon. No volia acabar aquest recull de mala llet i ja m'hi heu posat. Collons."

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, Jair Domínguez, cançons, La Tria, llistes, La Segona Hora

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.