La Tria

Gina Tost: «"No t'enyoro" d'Els Pets va ser la primera cançó que em vaig descarregar per Napster»

La comunicadora i experta en tecnologia ens tria 10 cançons que tenen relació directa amb l'era digital

Jordi Nopca: «Bob Dylan té lletres amb un valor literari difícil de discutir»

| 24/05/2017 a les 13:30h

Els Pets,  The Black Keys o Regina Spektor són a la llista de Gina Tost
Els Pets, The Black Keys o Regina Spektor són a la llista de Gina Tost | Geenapp
Gina Tost era l'alumna avantatjada de l'assignatura de tecnologia a l'institut. Una de les primeres a tenir internet als anys 90, el 2000 ja va obrir un dels primers videoblogs de parla hispànica i el 2005 va penjar el seu primer vídeo a la xarxa, que va tenir una bona repercussió. La seva passió per les noves tecnologies i sobretot els videojocs l'ha portat a col·laborar amb un gran nombre de mitjans de comunicació. Ara mateix la podeu veure i escoltar a Generació digital de Catalunya Ràdio i TV3.

Òbviament la tria de la barcelonina havia d'anar encarada cap al món de les pantalles. Li demanem quins records musicals té de tots aquests anys de navegació ininterrompuda. 



1. Cançó de videojoc que t'hagi marcat per sempre.
"Still Alive", del videojoc Portal



"La banda sonora de Portal és una de les millors cançons del món dels videojocs. La va escriure Jonathan Coulton i la veu sintetitzada és d'Ellen McLain, una cantant d'òpera. Me la sé de memòria i en algun karaoke l'he arribat a interpretar."

2. Cançó que descobrissis en directe, és a dir en un concert.
"Iron", de Woodkid



"Ja m'agradava la cançó abans, perquè va sortir en un tràiler d'un videojoc, però amb els greus d'uns bons altaveus de concert i la potència en directe del cantant, vaig descobrir com m'agrada Woodkid. És indescriptible la sensació del cos botant al ritme d'Iron. Els meus veïns podrien arribar a demanar pena de mort si apujo més el volum amb aquesta cançó."

3. Cançó que sempre et trobis al 'Descobriment setmanal' de Spotify.
"Lonely Boy", de The Black Keys



"Crec que Spotify em té completament calada i sap que m'agrada molt aquest duet de rock dels Estats Units. Em motiva per treballar, dutxar-me, jugar a videojocs... Ara bé, no crec que sigui un descobriment setmanal, simplement és un retrobament amigable."

4. Cançó que et remeti a l'època en què vas començar a fer servir internet, l'any 2000?
"No t'enyoro - Cançó d'amor desesperada", d'Els Pets



"Em vaig connectar per primera vegada a principis dels 90, per tant en poso una de l'any 94. Crec que va ser de les primeres cançons que em vaig descarregar del Napster (ho sento Pets!). Anys més tard me la cantava un amic, i després Manel en va fer una versió estupenda. No envelleix i defineix moltes èpoques de massa gent. L'amor té aquestes coses.

5. Cançó que t'acompanyi des de fa molts anys.
"I'm not Gonna Tech your Boyfriend How to Dance with You", de Black Kids



"Fa molts anys que em posa de bon humor. Vaig viure a Madrid i allà la ballava moltíssim. Potser és autobiogràfica? El que sí que sé és que me n'he estudiat la lletra d'una manera gairebé mil·limètrica."

6. Cançó que quan l'escoltis pensis: "Això ve del futur".
"Call Them Brothers", de Regina Spektor & Only Son 



"No sé si del futur, però ve d'un lloc molt llunyà on s'hi està bé on les coses dolentes ja han passat o les hem acceptat tal com són i estem salvats. Cada cop que l'escolto em transporto on em diuen que he de ser. Regina Spektor és el meu guilty pleasure, i no la sabem valorar prou."

7. Cançó que les xarxes socials hagin dotat de sentit (per la repercussió, per la temàtica de la qual parla).

"Tuyo", de Rodrigo Amarante 



"Molta gent coneix la cançó perquè és l'opening de Narcos, i molts de nosaltres hem vist la sèrie gràcies al fet que molta gent en parlava a les xarxes socials. Ara bé, la que ens toca veure ara és 13 Reasons Why, no? És la nova sèrie de moda? Qui sap..."

8. Cançó que defineixi l'era tecnològica que ens ha tocat viure.
"Love Yourself", de Justin Bieber 



"No només perquè Justin Bieber va sortir de YouTube (l'any 2008 Scooter Braun va veure un vídeo seu accidentalment i es va convertir en el seu mànager), sinó perquè és un dels artistes amb més reproduccions i seguidors del món. Aquesta cançó és per a tots els que busquen aprovació a través de Facebook o Instagram a base de likes i seguidors."

'Cause if you like the way you look that much
Oh baby you should go and love yourself'


9. Cançó versionada que sigui molt més bona que l'original.
"Hurt", de Johnny Cash 



"Poca gent sap que aquesta cançó és originàriament de Nine Inch Nails, però Johnny Cash li ha donat l'emoció que li pertanyia. A més, va ser el seu gran èxit abans de morir el 2003. S'ha fet servir per a l'última pel·lícula de Lobezno i fa posar la pell de gallina."

10. Cançó que recordis de l'època dels cassets.
"Your Love", de The Outfield



"Em transporta a molts llocs només d'escoltar-la. Crec que vaig aprendre anglès amb aquesta cançó dels vuitanta. Hi ha un vídeo que corre per la xarxa on surto fent-ne una versió amb la guitarra espanyola (#DerechoAlOlvido #Pietat). Però jo sóc més de CD, el casset ja era antic quan vaig néixer i créixer."
 
Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, La Tria, cançons, llistes, Gina Tost

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.