MERCAT

Jansky i Saïm, el toc balear al Mercat de Música de Viva de Vic

L'Illenc i el MMVV consoliden el seu acord, que facilita la projecció dels grups balears

| 12/09/2017 a les 15:00h

Saïm
Saïm | Josep Castejón
Saïm i Jansky han estat escollits enguany per la direcció artística del MMVV 2017 per formar part de la programació de la 29a edició. Al Mercat podran exhibir els seus nous projectes davant el públic i també davant els programadors convidats a aquesta data importantíssima per a la nova temporada musical catalana. 

Jansky és el nom del duet que formen des del 2010 la poeta catalana Laia Malo i el músic mallorquí Jaume Reus. Ells mateixos defineixen la seva música com 'electrovèrsia', un estil que combina la spoken word amb la música electrònica o de ball.


 
La seva discografia comença el 2013 amb Un big bang a la gibrella (Primeros Pasitos 2013). Abans, però, havien format part de l’onzena edició del Sona 9 (2011), on es van classificar per a les semifinals. El seu primer disc va obrir un camí en l’electrònica balear que no gaires artistes han transitat. El seu primer single, “La masovera se’n va a l’espai”, va ser ben representat al videoclip dirigit per Pablo Attfield.

Amb el seu primer treball van trepitjar escenaris consagrats com el del Sónar, el festival barceloní capdavanter de la música electrònica i experimental mundial. Aquesta trajectòria ininterrompuda els va dur a ÉÈ (Primeros Pasitos 2015). El segon disc del grup els va fer pujar un esglaó musical amb un nou so facturat als Estudis Favela. La primera peça que presenten, “Apocalipsi”, inclou un vídeo esplèndid a càrrec de Joan Guasch. La música d’aquesta cançó va ser coproduïda juntament amb l’artista manacorí Defled



ÈÉ (les sigles d’Ésser Elèctric) els ha donat l’oportunitat d’actuar regularment a sales del Regne Unit, així com de visitar festivals arreu d’Europa. L’any passat van ser escollits per dur a terme una residència artística a Es Far Cultural, a Es Mercadal, Menorca. D’allà en va sortir un nou projecte ambiciós anomenat “Parella”, una 'tecnòpera' on van col·laborar amb Equipo Mârtir als mappings i visuals. La seva presència al MMVV, el proper 14 de setembre, en el marc de les actuacions a la Jazz Cava, serà una oportunitat per gaudir de la rave poètica de Jansky.



Saïm és el nom del segon grup de les Illes que participarà al MMVV d'enguany gràcies a la col·laboració de l'Illenc (antic Institut d’Estudis Baleàrics). El trio format per Joan Roig, Natàlia Gómez i Daniel Gómez desembarcarà el proper 13 de setembre a la Jazz Cava de la capital osonenca amb el seu segon treball, Accidents (Bubota, 2017), un disc amb cançons urgents, guitarres esmolades i bateries contundents. Vam poder conèixer aquest projecte mitjançant l’entrevista que vam fer el passat mes de maig al seu cantant, Joan Roig

Prèviament a aquest primer llarga durada, Saïm va publicar el 2015 Qwerty (autoeditat 2015). A la primera formació d’aquest projecte hi havia Jorra Santiago, que va ser substituït per Macià Vives. Finalment, Natàlia Gómez va entrar a formar part de la banda cobrint aquesta posició al baix. Encara es pot escoltar a Bandcamp:

 
A més d’aquests dos grups escollits, els mallorquins Salvatge Cor participaran el dia 16 d’una de les semifinals del Sona 9 que se celebren anualment al Mercat de Música Viva de Vic. És un dels dotze grups semifinalistes d'aquesta nova edició del concurs.
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.