Crònica

L'engranatge sonor del segon dia del Mercat

Vinicio Capossela i Cabosanroque inauguren la 29a edició del MMVV

Una orquestra d'andròmines protagonitza l'espectacle amb les cançons del cantautor italià

A la segona jornada també hi van actuar Intana, Matthew Mcdaid i The Unfinished Sympathy

Eclipsats pels Rodés

| 15/09/2017 a les 12:00h

Vinicio Capossela i Cabosanroque a l'Atlàntida de Vic
Vinicio Capossela i Cabosanroque a l'Atlàntida de Vic | Xavi Torrent
La patafísica i una infinitat d'andròmines i objectes quotidians reconvertits en instruments van ser els grans protagonistes del concert inaugural del 29è Mercat de Música Viva de Vic. Malgrat haver començat el dimecres –amb una dotzena de concerts i l'activitat professional–, el dijous 14 de setembre Vinicio Capossela i Cabosanroque van donar embranzida a la programació amb un espectacle capitenajat pel músic italià i les seves cançons transformades pels barcelonins i la seva munió d'instruments mecanitzats.

Màquines d'escriure, cargols de mar, cintes mètriques... Cabosanroque tenen el do de donar una nova vida sonora a objectes ordinaris ordinaris, creadors d'atmosferes embolcalladores i captivadores. Capossela va comandar un viatge pel seu propi repertori, amb una faceta diferent per a cada cançó i cada barret que es posava.

Abans del concert inaugural però, es va anunciar el projecte guanyador del Premi Puig-porret 2017: un homenatge a l'inventor del theremin, ideat pel Quartet Brossa i The Pinker Tones. Dotat amb 10.000 euros, el projecte es presentarà l'any vinent al MMVV.

La nit va continuar amb la presentació del debut indie-folk d'Intana, l'energia i la fusió de London Afrobeat Collective –amb la col·laboració dels companys barcelonins Alma Afrobeat–, la calidesa folk de Matthew Mcdaid i els bentornats The Unfinished Sympathy. Gran part del públic jove es va concentrar a la plaça dels Màrtirs per escoltar els rapers Lágrimas de Sangre.

Si la pluja ho permet, aquest divendres engega la programació més popular a la plaça Major i a El Sucre amb Dolo, Ramon Mirabet, Muchachito, Zoo i Talco. A la resta d'escenaris –com el teatre auditori L'Atlàntida, la Jazz Cava i les dues carpes– hi actuaran Núria Graham, Dani Nel·lo, Brighton 64!, Sara Terraza i Guillem Ramisa, entre d'altres.
Arxivat a: Enderrock, vic, MMVV 2017, Mercat de Música Viva de Vic, Cabosanroque, vinicio capossela