Festivals

El 29è Mercat de Música Viva de Vic, sense secrets

Núria Graham, Xarim Aresté, Muchachito, La iaia, The Unfinished Sympathy i Christina Rosenvinge, entre altres, estrenaran nou material

Un 20% de la programació són artistes internacionals, amb una forta presència italiana

| 09/06/2017 a les 12:49h

Muchachito actuarà divendres 15 de setembre a la Plaça Major de Vic
Muchachito actuarà divendres 15 de setembre a la Plaça Major de Vic
Aquest migdia s’ha presentat la 29a edició del Mercat de Música Viva de Vic, un dels festivals més ben valorats per públic i professionals. Per segon any consecutiu L’Atlàntida seguirà sent el punt neuràlgic del sector musical. Del 13 al 17 de setembre s’hi desplegaran dues carpes amb escenaris que se sumaran a l’equipament cultural que oferirà les propostes de butaca. 

El Premi Puig-porret 2016 va ser per a Maria Rodés, que presentarà el projecte guanyador el dimecres 13 de setembre en la jornada inaugural. La programació artística d’aquest 2017 està catalogada per l’organització com a “diversa” i “desacomplexada”. S'hi mesclen propostes emergents amb altres de més comercials, sense perdre de vista la quota internacional, que aquest any és del 20%.

D’aquí hi trobem músics que presenten nou disc, que o bé ja ha sortit o ho farà en els propers mesos, com ara Christina Rosenvinge, Núria Graham, The Unfinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Xarim Aresté, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Oriol Roca, Saïm, Mueveloreina, Carmen Boza, Tu Recuerdo y Yo i Sara Terraza.

La meitat del cartell està formada per artistes catalans, i pel que fa a artistes d’altres comunitats autònomes hi trobem Alberto Montero, Amorante, Guadi Galego, Izaro o Jansky. A l’apartat internacional hi ha músics de països com Noruega, els Estats Units, el Regne Unit, Cuba, Veneçuela, Portugal, Hongria, França i Itàlia, aquest darrer amb una bona representació.

Els artistes internacionals d’aquesta edició del Mercat són The Ephemerals, Albert af Ekestam, La Vida Bohème, Memória de Peixe, Mamas Gun, Max Garcia Conover, La Dame Blanche, Mo’Kalamity, Santa Diver i els italians Bruno Belissimo, España Circo Este, Fabrizio Cammarata, Gil Sportivi i Talco.

La programació que més interessa a les masses, però, és la que es fa a la plaça Major de Vic gratuïtament. El divendres 15 passaran per l’escenari principal Dolo, Ramon Mirabet i Muchachito, i l’endemà hi haurà els directes de Pavvla, La iaia i Senior i el Cor Lomax.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, MMVV 2017, mmvv, Mercat de Música Viva de Vic, La Iaia, Vic, Núria Graham

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.