Actualitat

Els músics catalans que van fer les Amèriques

El Festival inèdit acull l'estrena de 'L'Home Orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica'

Hi participen, entre altres, Serrat, Burrull i Miralles

| 29/10/2017 a les 09:00h

Detall del cartell de documental
Detall del cartell de documental
S’estrena L'Home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica, un documental d’Àlex Gómez-Font i Carles Riobé. S’hi repassa la història d’una generació de músics catalans que durant la dècada dels anys 40 i 50 van deixar enrere la dictadura franquista i van decidir embarcar-se i anar a fer les Amèriques.

La narració principal gira al voltant de la figura de Jesús Peyrón, un multiinstrumentista que en arribar al nou continent va adoptar el nom artístic de Jesús Moreno, músic supervivent d'aquella generació. També hi trobem altres històries curioses com la de l’orquestra Fatxendes de Sabadell, rebatejada amb el nom de Casino de Sevilla en arribar a Cuba. Peyrón va ser amic i company de Tete Montoliu, Rudy Ventura i Josep Guardiola.
El treball inclou més d’una quinzena d’entrevistes a gent com Joan Manuel Serrat, Paquito D’Rivera, Francesc Burrull, Horacio Fumero i Ricard Miralles, entre d'altres, i incorpora nombroses imatges d’arxiu (seqüències de pel·lícules, actuacions televisives...) i fotografies inèdites, a més de cançons originals d’aquelles orquestres.

El documental s’estrena avui a les 19.15 h als cinemes Aribau en el marc del Festival In-Edit.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, In-Edit 2017, Àlex Gómez-Font, Horacio Fumero, Ricard Miralles, Francesc Burrull, Paquito D'Rivera, Joan Manuel Serrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.