actualitat

La Nit de la Cultura a Mataró premia Maria Salicrú-Maltas i la plataforma Verkami

Els guardons atorgats per l'Ajuntament de Mataró han celebrat la primera edició

| 17/11/2017 a les 22:30h

La família Sala, fundadors de Verkami
La família Sala, fundadors de Verkami | Cristina Calderer
Des de l'àmbit musical, l'etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas i la plataforma de micromecenatge Verkami han estat premiats a la primera edició de la Nit de la Cultura de Mataró, convocada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals. El jurat, presidit pel periodista i escriptor Manuel Cuyàs, estava compost pel conseller de Cultura, Lluís Puig, l'actor Joan Pera, la directora del Centre d’Art La Panera, Cèlia del Diego, la directora de l’àrea de cultura de La Pedrera, Marga Viza i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

La historiadora i etnomusicòloga mataronina Maria Salicrú-Maltas ha rebut el guardó a la recerca i difusió. El jurat ha destacat la seva prolífica, sòlida i entusiasta trajectòria professional, en la qual compagina la recerca històrica amb la docència, la interpretació i la divulgació musical, mitjançant la publicació d’articles, la creació de recursos pedagògics, la presentació de llibres o la participació en conferències o tertúlies.

El guardó a la innovació i emprenedoria ha estat per a Verkami, empresa de micromecenatge pionera a l’Estat espanyol nascuda l’any 2010 a Mataró de la iniciativa d’un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala, un biòleg, un historiador de l’art i un físic. Units per la passió, la creativitat, l’art i la investigació, van crear l'empresa de micromecenatge per poder ajudar a fer realitat els projectes d’altres: una nova manera de finançar grans idees i de donar suport a creadors independents.

Altres guardonats han estat Moisès Maicas Pera (Premi especial del jurat), el taller Can Fugarolas (Premi al compromís i a la cohesió social), la Sala Cabanyes (Premi projecció de la ciutat) i Joaquim Llovet i Verdura (Premi a la trajectòria i personalitat mataronina).
Arxivat a: Enderrock

COMENTARIS

Felicitats

Ma. Carme Iglesias Clos, 18/11/2017 a les 14:10

Molles Felicitats a tots els guardonats

Economist and teacher

Adama Jarju, 18/11/2017 a les 14:32

I wonderful achievement. Am proud of you as a friend. Keep it up

Il·lusió

Julia Aris, 18/11/2017 a les 21:16

Res tant il.lusionador com les primeres edicions de Premis de Cultura. Ple com un ou no hi faltava ningú. Enhorabona i fins l'any que ve.

Felicitats per tu

Grh de la Memòria, 20/11/2017 a les 17:49

Des de el Grup Memòria H. De Mataró ,que sabem i coneixem el teu esforç ,i la teva col.laboració, volem Maria Sali-M felicitar-te per aquest premi més que merescut.

Felicitació per la Maria Salicrú-Maltas

Imma Castelló, 24/11/2017 a les 19:27

Sense dubte, un premi ben merescut per la creativitat, integració de disciplines i passió incansables de la Maria.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.