crònica

​El folk clama per la llibertat

Músics i cantants de folk protagonitzen un concert per recaptar fons en favor dels presos polítics

L'espectacle va durar tres hores i va complaure el públic que va omplir la sala

El cartell complet del concert per la llibertat dels presos polítics

| 27/11/2017 a les 14:02h

Folk per la Llibertat
Folk per la Llibertat | Juan Miguel Morales
Divendres es va viure una nit especial al Centre Artesà del Tradicionàrius. Una bona quantitat de músics van pujar a l’escenari per tocar, cantar, reclamar l’alliberament dels Jordis i dels consellers i alhora recollir diners per la caixa de solidaritat amb els empresonats. I la figura del conseller Lluís Puig, amic de molts dels presents, en boca de tothom.

El cartell era impressionant per la quantitat de músics involucrats –cal dir que es va posar el nom de tots el músics i es va obviar el dels grups– i la resposta del públic va ser a l’alçada de les circumstàncies, ja que a l’hora de començar el concert la sala estava completament plena, tant que només es permetia l’entrada a un nou espectador si prèviament en sortia un altre. Això va fer que desenes i desenes de persones es perdessin alguna part del concert.
 

Folk per la Llibertat. Foto: Juan Miquel Morales



Sobre l’escenari tot va anar com una seda i les transicions van ser ràpides. Les cançons més combatives que engrescaven el públic –“Mar i muntanya” de La Coixinera, “Au, Jovent” de Coses…– es van anar alternant amb peces més tranquil·les. Ramon Manent va advertir que tot i que no era una situació per fer-hi broma, no es podia estar de dir que li havien aplicat un 155 i que no podria cantar (Manent està convalescent d’una operació a les cordes vocals). Però el 155 fort de la nit va ser el que va patir Pep Gimeno ‘Botifarra’, que va haver de quedar-se a casa amb febre.
 

Folk per la Llibertat. Foto: Juan Miquel Morales



Certament, la nit va ser màgica: TornaveusMirnaXavi MúrciaJaume ArnellaJordi BatisteQuico el Célio i el Noi (sense el Mut!), Pau RibaMiquel GilBetzucaTitotCarles BeldaJoan Garriga i un final de festa amb tots els músics a l’escenari interpretant “Els segadors”. Al final, satisfacció artística i consciència d’haver fet un acte generós i solidari.
 
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Música per la llibertat

COMENTARIS

Nit fantàstica

Maite sen, 27/11/2017 a les 21:23

Una gran nit amb cantants fantàstics per una bona causa.Hi havia moltissima gent.Espero que es fés una bona recaudació.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.