Actualitat

Ha mort Carles Santos

El músic de Vinaròs tenia 77 anys

| 04/12/2017 a les 17:33h

Carles Santos al Concert per la Llibertat de l'any 2013
Carles Santos al Concert per la Llibertat de l'any 2013 | Xavier Mercadé
El músic, compositor i artista Carles Santos ha mort als 77 anys. Nascut el 1940 a Vinaròs, el pianista va desenvolupar una obra vinculada a la música contemporània però decididament multidisciplinar, que abasta gèneres com les simfonies, les òperes, els espectacles teatrals, les bandes sonores, la direcció de bandes i també la fotografia i l’escultura. 

Influenciat per Joan Miró i Joan Brossa, Santos ha estat guardonat amb els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el Premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministerio de Cultura espanyol, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València, Premi Carles Salvador a la trajectòria individual de Maestrat Viu i 12 Premis Max a les arts escèniques.

A més, va ser el compositor de les fanfares de les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Compromès amb el país, l'Onze de Setembre de 2012 va enllaçar simbòlicament la Via Catalana just al punt on comença el País Valencià en donar la mà a Lluís Llach i el 2013 va participar al Concert per la Llibertat al Camp del Barça.

L'any 2009 va ser seleccionat per la Fira Mediterrània de Manresa com a artista convidat a la dotzena edició. La Fira va proposar un eix temàtic singular que contraposava la tradició i la modernitat, un eix conduït per Santos. Al mateix temps, el pianista hi va presentar dos espectacles: Sis tenores i un senyor, amb el Jordi Molina Sextet de Tenores i el recital polifònic La veu assumpteja o els monts, sobre una obra escrita per l’artista plàstic Perejaume, amb la participació de la Polifònica de Puig-reig, l’Orfeó Manresà, la Federació Catalana d’Entitats Corals, la Federació de Cors de Clavé i un col·lectiu teatral d’adolescents, nascut a partir d’un projecte d’integració social i immersió lingüística de l’Institut Pablo Ruiz Picasso, del barri barceloní de Torre Baró, i una massa coral de cantaires voluntaris.

La mort de Santos ha estat confirmada pel consistori de la seva ciutat a través de Facebook:

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Carles Santos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.