sales

Arriba l'Open Club Day: les sales de concerts obren portes aquest dissabte

El 3 de febrer sales de tot Europa conviden els ciutadans a descobrir què hi ha darrere els escenaris

| 31/01/2018 a les 07:00h

Sala Apolo
Sala Apolo | Juan Miguel Morales

A les sales i clubs és on es cou bona part de la música en directe que consumim al llarg de l'any, i és per això que l'Associació Europea de Sales de Concerts (Live DMA), juntament amb l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), impulsen l'Open Club Day per aquest dissabte 3 de febrer. Al llarg del dia, diverses sales de concerts de tot Europa obriran les portes a un públic que no està familiaritzat amb les activitats musicals d'aquests espais. A més, els mostraran la feina i les tasques que s¡hi desenvolupen durant el dia, necessàries perquè els concerts es puguin dur a terme. 

Les sales de concerts que participen en aquesta iniciativa han creat lliurement el seu propi Open Club Day a través de l'organització de diferents activitats que van molt més enllà de la música, com ara visites guiades per tota la sala (incloses les zones de backstage, oficines...), xerrades amb el personal, assistència a proves de so, explicació dels agents necessaris per muntar un concert, tallers, etc. Aquí pdeu consoultar els plans de totes les sales que, de moment, s'han adherit a la iniciativa:


Slow Barcelona (Barcelona). Obriran les portes de la sala perquè qui vulgui pugui assistir a la preparació del concert de flamenc fusió d'El Naranjo. La gran quantitat de músics que pugen a l'escenari fa especialment interessant aquest concert pel que fa a producció i muntatge, ja que es tracta d'un espai reduït. També es mostrarà la instal·lació de la cabina del DJ.

Sidecar (Barcelona). Obrirà les portes a les 17 h i convidarà famílies, nens i nenes perquè el personal els expliqui els diferents passos que se segueixen per muntar un concert. A més, es podrà veure allà mateix el muntatge, la prova de so i, després, gaudir del concert programat per aquest dia a càrrec de Wagner Pa.

Soda Acústic (Barcelona). Realitzarà una visita guiada durant la prova de so i la preparació de la sala, en la qual s'explicarà la producció d'un concert: des de l'arribada dels músics fins a l'obertura de portes; instal·lació de backline, prova de so i il·luminació... També s'explicarà la programació de la sala i la feina diària que s'hi du a terme.

BeGood (Barcelona). Faran jornada de portes obertes durant l'arribada i les proves de so de les tres bandes de rock que actuen el mateix dissabte a la sala: The RebelsGyoza i Medusa Box. De 18  a 21 h l'equip tècnic i de producció atendrà els visitants i se'ls explicarà el funcionament de la sala, les seves particularitats i algunes curiositats.

Sala Apolo (Barcelona). La historiadora i antropòloga Eva Espinet oferirà una visita guiada en la qual explicarà les curiositats històriques de la sala, coincidint amb el seu 75è aniversari. Després, La 3 d'Apolo obrirà com a zona de vermut, i a primera hora de la tarda es farà una visita tècnica en què s'explicarà tot el procés de muntatge d'un concert.

Stroika (Manresa). Obrirà les portes a un grup reduït de dotze persones a les quals se'ls farà una visita guiada per la sala, les oficines, el Centre de Creació Musical (STRKLAB), l'estudi d'enregistrament, el backstage... A més, la visita coincidirà amb les proves de so de Mishima i els visitants podran veure la preparació del concert i saludar la banda.​

Lo Submarino (Reus). La programació d'activitats està pendent de confirmació.

Arxivat a: Enderrock, sales de concerts, Open Club Day

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.