Actualitat

«Cançó per a tu», el nou telefilm musical de TV3

"Cançó per a tu" és també el nom del tema central de la ficció, i l'ha escrit la cantautora Ivette Nadal

La pel·lícula veurà la llum a la tardor del 2018

El look més gangsta de Lluís Llach al «Polònia»

| 06/02/2018 a les 13:10h

Candela Serrat
Candela Serrat | Arxiu
"Canço per a tu" és el nom del telefilm produït per TV3 i Galápagos Media, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Compacto. Es roda des del 27 de gener, i està dirigida per Oriol Ferrer i protagonitzada per Candela Serrat –filla de Joan Manuel Serrat–, Nao Albet i Félix Herzog. 

Ambientada a la Barcelona dels anys 60, Serrat interpreta una cantautora que estudia a la Universitat de Barcelona, i és allà on cantarà en públic per primera vegada. El telefilm és una història d'amor i amistat entre els tres protagonistes: Laia, Ignasi i David. 

Oriol Ferrer explica que la Laia "s'acaba convertint en el focus d'atenció dels dos amics per la seva fortalesa, les ganes de tirar endavant i per la dificultat que tenien les dones per estudiar i expressar-se lliurement". La història té lloc en uns anys convulsos, els personatges viuran la Caputxinada i quan es va formar el Sindicat Democràtic d'Estudiants. "Viatjaran per la Nova Cançó, la Cova del Drac, l’alta burgesia de Barcelona que es movia pel Boccaccio, la Gauche Divine amb els fotògrafs, escriptors i pintors que hi havia per aquell entorn i continuem el viatge amb ells fins als anys 70, amb els últims dies del franquisme, molt dur encara, i les darreres sentències de mort", diu Ferrer. 

"Cançó per a tu" és el títol tant del telefilm com del tema central de la banda sonora. És una cançó escrita per Ivette Nadal. Ferrer explica que és el fil conductor de la ficció: "Al llarg de la història la Candela va escrivint una cançó d'amor, dirigida a un o a l'altre o a tots dos nois". 

Candela Serrat confessa que va demanar més informació sobre la Maria del Mar Bonet i la Guillermina Motta al seu pare, perquè "el personatge és una dona, en la mateixa època, amb la mateixa reivindicació, les mateixes idees, però als anys 60". 

La guionista de la pel·lícula, Marta Grau, revela que la història està pensada com un homenatge a tota una generació: "La generació que va viure aquells temps... Hem vist vinils de SerratLluís Llach, de la Nova Cançó. És un homenatge a tota aquella gent que va creure en uns ideals en un moment de lluita tan important". 

El rodatge va començar el 27 de gener i tindrà lloc a diverses localitzacions de Barcelona –com el Cafè del Centre, l'edifici històric de la UB a Plaça Universitat, l'edifici Casa Bloc de Sant Andreu i el Monestir dels Caputxins de Sarrià–, Tarragona i Llavaneres fins al 16 de febrer. S'ha anunciat que el telefilm veurà la llum durant la tardor de 2018. 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cançó per a tu, pel·lícula, tv3, candela serrat, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.