concert

El BarnaSants homenatja Ramon Muntaner amb l'espectacle «Cançó de carrer»

Gemma Humet, Sílvia Comes, Rusó Sala, Enric Hernáez i Roger Mas són alguns dels artistes que hi participaran

| 06/02/2018 a les 18:20h

Alguns dels protagonistes del concert 'Cançó de carrer'
Alguns dels protagonistes del concert 'Cançó de carrer' | Juan Miguel Morales
Les cançons de Ramon Muntaner, un dels grans artistes de la cançó del nostre país, tornaran a sonar 30 anys després d’haver abandonat els escenaris en un concert antològic a través de la veu de músics ben diversos en el marc del festival de cançó BarnaSants. Gemma Humet amb Joan Manuel Serrat, Sílvia Comes, Rusó Sala, Enric Hernáez, Roger Mas, Borja PenalbaTurnez & SeséJoan Isaac i el grup Coses li retran homenatge revisant el seu llegat musical i poètic en un concert al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat el dissabte 10 de febrer.

L'espectacle ha estat concebut amb una clara intenció "intergeneracional", ha destacat el director del BarnaSants, Pere Camps, perquè puguin convergir a l'escenari músics "de tres o quatre generacions diferents", i ha explicat que estarà enfocat a la primera època de Ramon Muntaner, "que té molta força". "Muntaner té una manera molt moderna de musicar poemes, i ens els fa arribar amb molta força", ha dit el programador i activista musical.
 
En els seus primers passos al món de la música, Ramon Muntaner va debutar el 1975 amb un primer disc, Cançó de carrer (Edigsa), un compendi de musicacions de diversos poetes, gràcies al qual es va guanyar el favor de bona part del públic català més jove. L’àlbum recull perfectament l’esperit de l’espectacle, ha explicat el seu artífex intel·lectual, el també músic Joan Isaac, aquest migdia en roda de premsa. "Tothom sap que Muntaner és ara director de la SGAE, però volíem que la seva figura sortís del lloc on és ara i reivindicar-lo com a autor de grans cançons i grans discos."
 
Més enllà de Cançó de carrer, Ramon Muntaner va continuar la seva trajectòria amb un segon àlbum, Presagi, dedicat íntegrament a la poesia de Miquel Martí i Pol. Al llarg de la seva trajectòria va continuar editant poemes i textos d’autors com Josep Maria de Sagarra, Joan Ollé o Vicenç Villatoro, a més de compondre la música de la pel·lícula La plaça del Diamant.
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Ramon Muntaner, concerts, Barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.