Actualitat

Neix la Rumbesca

Del 3 al 6 de maig se celebrarà la Setmana de la Rumba a Girona, que enguany canvia el nom i amplia el radi d'acció a pobles veïns

| 03/05/2018 a les 09:00h

Joan Garriga actuarà a la Rumbesca el proper 4 de maig i oferirà un taller de guitarra
Joan Garriga actuarà a la Rumbesca el proper 4 de maig i oferirà un taller de guitarra | Mercadé
La Setmana de la Rumba a Girona, que se celebra des de ja fa uns anys, canvia enguany de nom. Passa a dir-se Rumbesca i programa activitats a diversos barris de la ciutat i també a alguns pobles veïns, com una eina de suport per la Candidatura de la Rumba a la Unesco. Les activitats de caràcter familiar i pedagògic són una de les prioritats amb diferents tallers, cinefòrum i el Rumbòdrom, un espai familiar rumbero al Parc del Migdia. El festival és alhora generador de recursos educatius escolars.

Les activitats de la Rumbesca arrencaran el dijous 3 de maig al cinema Truffaut amb la projecció el documental sobre el rumber del Carrer de la Cera Petitet i un cinefòrum posterior amb el seu director, Carles Bosch (19 h). El mateix dijous, al Casal Independentista El Forn actuarà Acorde a Ti (20 h).

El divendres 4 de maig, al centre cívic Onyar actuaran els grups Jaleo y Pólvora i Merkado Negro (19.30 h), mentre que al centre cívic de Sant Julià de Ramis es podrà sentir a partir de les 23 h Muchacho y los SobrinosJoan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

El dissabte 5 de maig, a partir de les 10 h, l'Espai Marfà acollirà tallers gratuïts amb Dani Ibáñez (caixó), Miquel Serviole (guitarra) i Joan Garriga (acordió). I a la tarda, a partir de les 17 h, al Parc del Migdia s'instal·larà un Rumbòdrom, un espai de rumba per a tota mena de públic animat per Meritxell Cardellach i Txarly Brown, Dos Pardalets (Marc Serrats i Carles Belda) i una producció pròpia del festival: l'Orquestra Rumbesca. El mateix dissabte a la nit, al Local Social de Quart actuaran els grups El Cigarrito de Después i Arrels de Gràcia.

La Rumbesca es tancarà el diumenge 6 de maig amb un parell d'actuacions més: al migdia, al pati de bàsquet Torre Taialà, la proposta de rumba familiar Dantuvi i la Canalla, i a la tarda, al Shopp Out, Los Hermanos Fernández.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rumbesca, Setmana de la rumba, Joan Garriga, Muchacho y los Sobrinos, Mariatxi Galàctic, txarly brown, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.