Crònica

La sinceritat expressiva de Judit Neddermann

La cantautora maresmenca va presentar el seu tercer disc, 'Nua', a la sala Luz de Gas de Barcelona el passat 4 de maig

«Nua» de Judit Neddermann, cançó per cançó

| 07/05/2018 a les 18:00h

Neddermann en concert aquest divendres
Neddermann en concert aquest divendres | Elisabet Mateu
Jove. Promesa. Emergent. Amb projecció. Aquells adjectius que acompanyen els inicis de tots els projectes musicals ja són història per a Judit Neddermann. Encara no ha arribat a la trentena, però d'experiència musical no n'hi falta, i així ho va demostrar el passat 4 de maig a la sala Luz de Gas, a l'estrena del seu tercer disc, Nua (Satélite K, 2018), a Barcelona.

Amb el cartell d'entrades exhaurides –l'aforament de l'espai del carrer Muntaner és de 400 localitats–, encara hi havia gent que provava sort a la porta per si hi havia alguna possibilitat de no perdre's el concert. 

Després de la bona rebuda a Girona (el passat 13 d'abril en el marc del festival Strenes), Barcelona no va ser menys. La cantautora maresmenca va presentar totes les cançons del nou àlbum, combinades amb altres de la seva discografia. Sorpresa i somrient, la cantant va deixar el micro a l'aire mentre la gent corejarava temes nous com "Vinc d'un poble", "21" o la ja imprescindible "Mireia". 

Neddermann en concert aquest divendres Foto: Elisabet Mateu


Neddermann és natural i sincera en les seves cançons, a dalt i a baix de l'escenari. Canta a les persones i la vida mateixa, i connecta amb el públic a cada compàs. Es van viure moments tendres i familiars: va ser l'aniversari del seu avi i li va dedicar "Voldria que fossis aquí", també a la seva germana Mireia i a una cosina que li va lliurar unes flors en acabar l'estrena.

Al concert va mostrar diverses facetes sonores de la seva cançó-pop, amb un inici innovador i de textures atmosfèriques amb "Nua", "Em diràs adéu" i "Els ocells". I també els aires brasilers de "Vai vai vai" i "Nelita", la seva admiració i aproximació cap a l'arrel ("El galgo viene", "Despedida") i la duresa vers la impunitat policial amb el clam més reivindicatiu de la seva obra ("No volem més cops").

La cantant i compositora de Vilassar de Mar es va acompanyar d'una banda de luxe formada per Kathy Sey (veus), Dídak Fernández (bateria i percussions), Pau Figueres (guitarres, i també productor del disc), Adri González (piano) i la solvència de Tito Bonasera (baix), que va aprendre's el repertori en un dia amb una professionalitat envejable. 

Mil i un projectes i tres discos propis avalen Neddermann com una de les veus de la cançó del moment. I també els directes, perquè té una atapeïda agenda de concerts aquest estiu.

Neddermann en concert Foto: Elisabet Mateu

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, judit neddermann, crònica, Luz de Gas, Judit Neddermann, Nua

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.