actualitat

El nou disc de Ramon Mirabet arriba a foc lent

Sortegem una entrada doble per al concert del santfeliuenc el proper 23 de maig a la sala Razzmatazz

Parlem amb Ramon Mirabet per saber quin camí agafarà en el nou àlbum que està últimant

Ramon Mirabet, real i simfònic

| 21/05/2018 a les 16:54h

Ramon Mirabet
Ramon Mirabet | Bokehron
Ramon Mirabet estrena cançons en dosis petites. Les primeres píndoles musicals que hem pogut escoltar del músic santfeliuenc formen part d'una degustació reposada que el mateix Mirabet vol oferir al públic sobre el seu nou àlbum. A pocs dies del directe que portarà a la sala Razzmatazz, parlem amb ell perquè ens indiqui què ens hi trobarem i quin sabor tindrà el seu tercer treball discogràfic. 

En quina fase es troba el nou disc que estàs gestant?
Ramon Mirabet: Aquest estiu presentarem l'àlbum a poc a poc, no farem una gran gira. Així veiem com respiren els temes, perquè quan surti el disc ja hagi bullit l’olla. Sempre havíem tret el disc a correcuita i tinc ganes de fer les coses amb calma. Quan estàs treballant en la creació, com en el cas també dels escriptors, la gent vol veure les coses immediates, i tu poses il·lusió en cada cançó, quadre o obra que realitzes. Treure el disc per parts és una manera que tothom se l'escolti a poc a poc. El disc sortirà quan creiem que tot està al punt que volem. El que és segur és que sortirà aquest any. 

Què suposa aquest tercer àlbum dins la teva trajectòria com a músic?
El final de gira de any passat va suposar tancar l'etapa dels meus últims deu anys, que va basar-se en tocar al carrer i aconseguir prou diners per gravar disc. En aquesta nova era sé que vull fer musica, que era això el que volia fer. Amb aquest tercer disc començo de zero amb tot el que he après, estic madurant, tot i que espero no acabar de fer-ho mai. No és un trencament, és una evolució. 

De quina manera es reflectirà aquesta evolució en l'estil del nou treball discogràfic?
No tinc ganes de posar-me cap barrera d’estils, fins i tot no descarto fer un disc d'electrònica en el futur, però sempre sent Ramon Mirabet. Vull anar jugant i anar provant perquè la música és molt àmplia.
 No busco un canvi, simplement és el moment que estic vivint. Per mi són miralls David Bowie i Radiohead, que no s'han tancat mai a un estil.

Què ens trobarem en aquest tercer disc?
Pel que fa a producció sorprendrà. Abans era molt orgànic, amb un punt de música negra, i ara, de manera desacomplexada, he volgut fer-ho més pop. Vaig començar de zero sense cap tema i just ara estem tocant les noves cançons. És tot molt visceral, molt actual.

Els directes també seran viscerals?
Cada vegada ve més gent als concerts però mai canviarà la proximitat i la connexió amb el públic. La meva intenció és que la gent marxi amb alguna sensació, ja sigui alegria, ràbia o plor. M'agrada rebre això del públic. Encara que hi hagi cançons noves, espero que l'essència no es perdi mai.

Tindrem alguna sorpresa en el proper directe de dimecres 23 a la sala Razzmatazz?
Devem molt al públic i tenim ganes de premiar els directes. Una manera de fer-ho és començar la gira i que la gent que ve als concerts pugui sentir els temes abans que ningú. 

Ramon Mirabet és un dels artistes actuals convidats a formar part del disc d'homenatge a Palau i Fabre. Foto: Xavi Mercadé


Et convidem a la Razz!
No et vols perdre el directe de Ramon Mirabet el proper 23 de maig a Razzmatazz? Si vols entrar en el sorteig d'una entrada doble, només has d'omplir el formulari
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Ramon Mirabet, entrevista, Razzmatazz, sorteig

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.