Festivals

El Festival Cant Coral Catalunya Centre s'amplia en escenaris i en discurs

La 39a edició se celebrarà del 15 al 24 de juliol amb plantejaments renovats

El Cor de Nens de la Catedral de Salzburg i la Cappella Mariana, entre els participants

David Alegret i Albert Cirera, als números especials d'estiu de 440Clàssica&Jazz

| 30/06/2018 a les 12:48h

La Cappella Mariana, de Txèquia, tancarà el festival
La Cappella Mariana, de Txèquia, tancarà el festival | Arxiu del grup
El Festival Cant Coral Catalunya Centre, creat i impulsat per la Capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar, celebrarà l'edició número 39 del 15 al 24 de juliol, incorporant nous actors a l'organització i expandint la programació pel territori de la Catalunya Central.

Així, es manté l'entranyable Teatre Casino Burés de Castellbell com a escenari de bona part de l'activitat, però s'arriba també a la Basílica de Montserrat, el Castell de Balsareny, l'Església de Sant Esteve de Sallent, l'Església de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar, etc.

Tenint en compte, a més, que ja s'acosta l'any 2022, en què se celebraran els 500 anys de la travessia i il·luminació de sant Ignasi de Loiola, de Montserrat a Manresa, el festival focalitzarà les seves activitats durant la segona quinzena del mes de juliol, acostant-se al dia de Sant Ignasi (31 de juliol). I en un pla més profund, el conjunt de la programació vol esdevenir per al màxim de gent possible vehicle de cultura i dels ideals transcendentals de Sant Ignasi: veritat, bé i bellesa.

L'estela de Sant Ignasi pot resseguir-se de fet en la programació del cicle, que s'obrirà el 15 de juliol a la Basílica del Monestir de Montserrat amb el Cor de Nens de la Catedral de Salzburg i es clourà el 24 de juliol a l'Església de la Cova de Sant Ignasi de Manresa amb la Cappella Mariana, excel·lent conjunt vocal txec que oferirà el programa Quinta essentia o el triomf de la polifonia.

Entremig, un programa divers, escampat pel territori i coordinat pel musicòleg Oriol Pérez Treviño oferirà la possiblitat d'escoltar el filòleg i cantor tarragoní Antoni Rossell, el Cor de Cantors de la Universitat de Sant Tomàs de les Filipines, el Cor Cantabile de Chisinau (Moldàvia) amb la Capella de Música Burés dirigida per Mireia Subirana, el Cor Lerània de Jordi Noguera, etc. Trobareu la informació completa de tots els concerts al web del festival.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival Cant Coral Catalunya Centre, festivals, Castellbell i el Vilar, 440Clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.