440

Engega el VI Nits de Clàssica de Girona

Grans figures de la música clàssica en escenaris únics del barri vell gironí

La cita engega el 27 de juny i hi passaran Xavier Sabata i Benjamin Appl, entre altres

| 27/06/2017 a les 14:15h

Xavier Sabata
Xavier Sabata | Arxiu festival Nits de Clàssica de Girona
Grans figures de la música clàssica en escenaris únics del barri vell gironí. Aquesta és l'aposta del festival impulsat per l'Auditori de Girona, que en la sisena edició pretén decidir encara més en alguns dels trets que l'han caracteritzat fins ara: diversitat per tal d'arribar a públics diferents i programes amb un punt de frescor i de sorpresa que trenquin estereotips massa sovint lligats a la clàssica.

En aquest sentit el cartell d'enguany, encarregat a l'artista Michael Dweck, amb una misteriosa sirena nedant sota l'aigua ondulada i blava, no pot ser més estiuenc i suggerent. Destaquem cinc artistes de la llarga llista de músics que hi desfilaran:

Benjamin Appl
27 de juny, Monestir de Sant Daniel

El festival s'inaugurarà al claustre romànic del Monestir de Sant Saniel amb un dels grans liederistes actuals, el baríton alemany Benjamin Appl. El que va ser deixeble avantatjat de Dietrich Fischer-Dieskau interpretarà el cicle La bella molinera, de Franz Schubert, acompanyat al piano de James Bailleu.

Jean-Guihen Queyras i Alexandre Tharaud
30 de juny, Claustre de la Catedral

Delícia cambrística al Claustre de la Catedral gironina. El violoncel·lista Jean-Guihen Queyras i el pianista Alexandre Tharaud interpretaran la Sonata per a violoncel i piano núm. 2 en re major de Johann Sebastian Bach, la Sonata per a violoncel i piano en re menor de Dimitri Xostakòvitx, una adaptació de les Quatre peces d'Alban Berg i la Sonata per a violoncel i piano núm. 1 de Johannes Brahms. Tot i que tots dos havien actuat per separat al festival gironí, aquest serà el primer cop que ho fan com a duo.

Isabelle Faust i Alexander Tharaud
13 i 14 de juliol, Museu d'Art

Una selecció de les sonates de violí i pianoforte que Wolfgang Amadeus Mozart va escriure en la seva etapa de maduresa, repartides en quatre sessions –dues enguany i dues més l'any que ve– sonaran entre obres d'art de la mà de la violinista Isabelle Faust i el pianista Alexander Melnikov. Repertori clàssic que s'obre al romanticisme.

Xavier Sabata
19 de juliol, diversos escenaris

El contratenor d'Avià Xavier Sabata protagonitzarà al festival una nit musical itinerant, amb un concert de tres parts que s'anirà desenvolupant al Museu d'Art, amb repertori barroc; al Claustre de la Catedral, amb obres contemporànies, i a Sant Pere de Galligants, amb àries i recitatius de Giovanni Bononchi i Giorg Friedrich Handel.

Jove Orquestra de les Comarques Gironines
23 de juliol, Auditori de Girona

La cloenda de les Nits de Clàssica la protagonitzaran els músics de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. Dirigits per Miquel Ortega i amb la participació com a solista del violoncel·lista Arnau Rovira, interpretaran el Concert per a violoncel en si menor d'Antonin Dvorak i novena simfonia de Franz Schubert, 'La Gran'.
Arxivat a: Enderrock, clàssica, Xavier Sabata, Nits de Clàssica de Girona, 440clàssica, 440, Jove Orquestra de les Comarques Gironines, festvals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.