Efemèrides

Cinc anys del 'Concert per la llibertat'

Una cinquantena d'artistes van reclamar un referèndum pactat

La segona part va ser un gran homenatge a l'obra de Lluís Llach

| 29/06/2018 a les 18:00h

Concert per la llibertat
Concert per la llibertat | Arxiu EDR
Avui fa cinc anys de la gran cita del sobiranisme al Camp del Barça. Aquell dia, el 2013, més de 90.000 espectadors van omplir el Camp Nou al Concert per la llibertat, organitzat per Òmnium Cultural. A l’escenari una cinquantena d’artistes van protagonitzar un llarg concert en què la música es va barrejar amb la reivindicació política, especialment amb la petició d’un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya l’any 2014 que tingués caràcter vinculant.

L’espectacle es va iniciar amb la sardana “Juny” i va incloure peces tan significatives com ara “Qualsevol nit pot sortir el sol”, “Camins”, “Boig per tu”, “Al vent”, “Vull per demà”, “Què volen aquesta gent?”, “A Margalida” o “La presó del Rei de França”. Aquesta primera part va ser protagonitzada per Pascal Comelade, Joana Serrat, Xavier Baró, Sopa de Cabra, Pep Sala, Dyango, Sabor de Gràcia, Peret, Núria Feliu, Joan Isaac, Joan Amèric, Pau Alabajos, Maria del Mar Bonet, Cesk Freixas, Brams Elèctrica Dharma, entre altres. A més, també hi van cantar Fermin Muguruza i Paco Ibáñez.

La segona meitat del concert va estar dedicada per complet a les cançons de Lluís Llach, interpretades entre altres per Gossos, Lídia Pujol, Miquel Gil, Franca Masu, Nena Venetsanou, Marina Rossell, Joan Dausà, Jofre Bardagí, Cris Juanico, Mercedes Peón i Manel Camp, a més del mateix protagonista Lluís Llach. El concert va ser editat en un doble DVD que contenia un reportatge realitzat per Enderrock.

 
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Òmnium Cultural, lluís llach, Concert per la llibertat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.