Festivals

Els primers herois del Cruïlla

El festival barceloní va començar aquest dijous amb les actuacions de Seasick Steve, Jack White i Bunbury

Els plats forts de la segona jornada són Prophets of Rage, Damian Marley, Gilberto Gil

L'Aquelarre de Cervera aterra al Parc del Fòrum amb un espectacle de foc i música

Viure el Cruïlla com a músic i espectador

| 13/07/2018 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
El festival més eclèctic del panorama festivaler es troba aquests dies instal·lat al recinte del Fòrum. El Cruïlla va començar ahir dijous amb una tríada musical que va atraure un públic intergeneracional.

El mestre de cerimònies va ser Seasick Steve, un bluesman nord-americà que gairebé té tantes guitarres com cançons. El seu concert semblava també un museu musical, perquè a cada peça Steve s'acompanyava d'un instrument diferent, amb guitarres d'una o dues cordes fetes per ell, entre d'altres. 
 

Seasick Steve. Foto: Xavier Mercadé


El guitarrista barbut va agrair a l'organització compartir escenari amb Jack White, el qual el públic esperava amb delit. Va ser una actuació reverencial de rock alternatiu guitarrer on no va faltar el colofó final de la mítica "Seven Nation Army", del seu grup iniciàtic, The White Stripes.

Per acabar la primera nit del Cruïlla, l'aragonès Bunbury va oferir un concert llarg i complet, on va repassar tota la seva trajectòria i fins i tot cançons d'Héroes del Silencio, com ara "Héroe de leyenda" o "Mar adentro". A la banda hi portava músics catalans com el guitarrista Joan Mena (Flamingo Tours) i el teclista Jorge Rebenaque.
 

Bunbury. Foto: Xavier Mercadé


​Tots tres van actuar a l'escenari principal, amb l'escenografia marítima de Lluís Danés (formada per cavallets de mar gegants i meduses-paraigua), i per no fer tan llarga l'espera, Always Drinking Marching Band i Rolling Vibes Collective van mantenir la festa a peu de pista.

La resta d'herois
Aquest divendres arriben una bona colla de grans noms al festival barceloní: el trio amical de hip-hop N.E.R.D. (amb Pharrel Williams), els rapers referencials per excel·lència The Roots, l'alt voltatge de Prophets of Rage, l'hereu del reggae i dancehall Damian Marley o el productor d'electrònica Kygo. A més, un heroi dels grans és Gilberto Gil, exministre de Cultura del Brasil, que traurà la pols al seu disc Refavela (Philips, 1977).

Pel que fa als artistes locals, avui també serà el dia de Joan Dausà, el pop d'arranjaments clàssics i amb gir electrònic de Blaumut i, per als que vulguin una bona dosi de fusió ben entrada la matinada, La Pegatina. A més, de les Terres de Ponent s'alçarà un espectacle de foc i música a càrrec de l'Aquelarre de Cervera abans dels caps de cartell de la jornada.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, bunbury, seasick steve, aquelarre de cervera, jack white, barcelona, festivals, crònica, Cruilla 2018, Cruïlla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.