Festivals

Viure el Cruïlla com a músic i espectador

Parlem amb els grups i artistes catalans que actuen al festival per saber com el viuen

Comença la novena edició del Cruïlla, que tindrà lloc del 12 al 14 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona

Les 20 cites musicals del mes de juliol

| 12/07/2018 a les 12:00h

Públic del Cruïlla
Públic del Cruïlla | Xavier Mercadé
Avui comença la novena edició del Festival Cruïlla al Parc del Fòrum de Barcelona, que s'allargarà fins al dissabte 14 de juliol. Aquest any els caps de cartell internacionals són Jack WhiteProphets of Rage, N.E.R.D, David ByrneKygoThe RootsJustice. Aquests tòtems, però, conviuen en una programació híbrida on els artistes catalans tenen també molt de protagonisme i on ells mateixos se saben importants. Grups com Els Catarres, Mi Capitán o Blaumut i projectes com els de Ramon Mirabet, Joan Dausà, Núria Graham o Joana Serrat seran al Cruïlla 2018.

Des d'Enderrock hem volgut parlar amb cinc artistes que aquests dies seran al Parc del Fòrum actuant i gaudint de l'ambient del Cruïlla. Volem saber com es preparen el concert, com viuen el festival i quines recomanacions ens fan per a aquests tres dies de música heterogènia i festiva a grans trets.

Joan Dausà
L'actor i músic català Joan Dausà passarà pel festival Cruïlla el divendres 13 de juliol a les 19 h a l'escenari Cruïlla Enamora. El santfeliuenc presentarà al festival el seu tercer disc d'estudi, Ara som gegants (Promo Arts Music, 2018). Tot i ser el tercer cop que Dausà participa al Cruïlla, aquest any serà el primer que actuarà en un dels escenaris més grans del festival, fet que l'ha portat a incorporar al grup un bateria. Pel que fa al cartell de la novena edició, el cantant santfeliuenc no es perdrà els directes de Kygo i LP.



Rubén Sierra (La PegatinaNinhodelosrecaos)
El guitarrista i vocalista de La Pegatina farà doblet a la novena edició del festival, que ja ha vist com el seu grup hi actuava dos cops en edicions passades. Aquest 2018 Sierra hi actuarà primer el divendres 13 a les 21 h a l'escenari Brugal amb el seu projecte en solitari, el Ninhodelosrecaos, i ja de matinada amb La Pegatina a l'escenari Time Out a les 02.30 h. El membre de La Pegatina considera que el Cruïlla "és un model a seguir, és un festival de referència a Europa". Sierra assistirà a les actuacions de N.E.R.D, Damian Marley, Bomba Estéreo i Gilberto Gil.


 
Ramon Mirabet
Actuarà al festival Cruïlla el dissabte 14 a les 21.30 h a l'escenari Time Out. Amb la d'aquest any ja seran tres les vegades que el festival ha portat Ramon Mirabet al seu cartell, i aquest dissabte presentarà les cançons del seu nou disc, que sortirà a la llum a la tardor. Explica Mirabet: "El concert al Cruïlla és un dels més importants que faig, marca un abans i un després". El cantant afegeix que ha crescut amb el festival, fins i tot diu: "Considero que el Cruïlla són els meus pares musicals". Pel que fa al cartell d'aquesta edició, el santfeliuenc no es perdrà els concerts de Justice, Damian Marley i Ben Howard.


Núria Graham
Aquest any la vigatana actua al Cruïlla per primera vegada, de tota manera això no vol dir que s'iniciï en el festival. Recorda amb delit el concert de Kendrick Lamar el 2015 i de l'any passat té bones memòries de Jamiroquai i El Petit de Cal Eril. Aquest any com que toca el dissabte a les 22.45 h a l'escenari Carpa Movistar no podrà gaudir d'un dels concerts que més il·lusió li fan, el de The Roots. El que sí que no es perdrà de ben segur serà el de David Byrne. Del festival d'aquest cap de setmana en destaca la "curiosa barreja de persones, t'hi trobes els companys d'institut i això sempre és bon senyal".


Arnau Obiols
El DJ oferirà per primer cop una sessió al Cruïlla el dissabte 14 de juliol a les 22 h a l'escenari Brugal. Obiols portarà al festival un repertori on predominarà el disco, l'afro, el funk i el house. El dijei català ja havia assistit en edicions anteriors del festival, i recorda especialment el concert de Tinariwen el 2014. El també membre de Stand Up Against Hearth Crime intentarà veure els últims minuts dels concerts de David Bryne i The Roots, ja que la seva sessió i els concerts es trepitgen.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Cruilla 2018, festivals, Ramon Mirabet, Núria Graham, La Pegatina, Joan Dausà, Arnau Obiols

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.