anuari

La formació, a la cua de la mitjana europea

S’han consolidat les quatre escoles superiors de música

Només un 0,7% dels estudiants escull gestió i producció

La indústria musical catalana ha sortit de la crisi

| 18/07/2018 a les 12:00h

Imatge il·lustrativa
Només un 3,5% de la població catalana de 0 a 25 anys ha estudiat música el curs 2016-17, respecte al 3,3% del 2014-15; un lleuger creixement que se situa encara molt lluny del 16,4% de la mitjana europea calculat per la Unió Europea d’Escoles de Música l’any 2015, tenint en compte les escoles associades.
 


La minsa presència de la música en l’ensenyament clama al cel, tot i que en els darrers tres cursos ha augmentat un 7% l’alumnat i s’han consolidat les quatre escoles superiors de música. 

Pel que fa als ensenyaments professionals, sumen 67.000 els estudiants de música a Catalunya (a escoles superiors, centres d'ensenyament professional i escoles de música), una xifra que ha augmentat un 6,7% respecte a l'any anterior. Quant a professors de música, la xifra de 6.000 docents catalans el curs 2016-17 és un 7% més respecte al curs anterior.  
 

L'alumnat d'ensenyaments superiors escull majoritàriament la interpretació (en un 80%), mentre que només el 0,7% escull gestió i producció. Les especialitats més elegides per dones són el piano, el violí i la flauta, mentre que els homes escullen piano, violí i guitarra. De la llista de 36 especialitats d’instruments sorprenen les que estan vacants d’alumnat, que coincideixen amb les que van vinculades a la música tradicional.
Especial: Anuari de la Música
Arxivat a: Enderrock, Anuari de la Música 2018, formació, Anuari 2018

COMENTARIS

GRACIES

JORDI JOVE, 19/07/2018 a les 11:08

Molt bé que per primera vegada l'ANUARi aporti dades de l'ensenyament musical. Com ha manifestat EMIPAC, cal diferenciar en aquest gràfic els ensenyaments directament professionalitzadors, en la franja alta de la piràmide i l'amplíssima base de gent que estudia música amb l¡objectiu de gaudir-ne i que suposen també nous públics de tota mena d'events musicals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.