Per tercer any consecutiu la indústria de la música en directe anota dades positives, tot i que s’imposa una certa moderació en la recuperació iniciada el 2015.
Amb un ritme menor que els dos últims anys, fet que demostra l’estabilitat que ha assolit el sector, s’ha registrat una facturació anual de 84,4 milions (+7%), i les xifres rècord de 19.256 concerts (+32%) que han aplegat 13 milions d’espectadors (+6%).
Els ingressos per drets d’autor generats per concerts també han crescut al conjunt dels Països Catalans un 3,2%, amb xifres positives a Catalunya (+0,3%), al País Valencià (+11,2%) i a les Illes Balears (+3,2%).
Seguint la tendència del 2017, l’increment ha indicat un ascens menys pronunciat respecte al 15% d’alça del 2016, i fins i tot apunta a un cert retrocés si tenim en compte la recaptació total de la SGAE als Països Catalans, que ha estat de 77,7 milions d’euros (-4,4% respecte al 2016). La dada contrasta amb l’increment del 3,4% a escala estatal, així que l’aportació dels Països Catalans representa un 33%, 2,7 punts menys que l’any anterior.
Quant a música popular, Catalunya lidera el volum de recaptació amb el cartell internacional: Bruno Mars, Depeche Mode, Elton John, The Rolling Stones i U2 són els artistes amb més drets d’autor recaptats. Al País Valencià han encapçalat la llista Joaquín Sabina i Miguel Bosé. I a les Balears, Melendi i Sopa de Cabra.
A Catalunya, Primavera Sound, Sónar, Cruïlla i BCN Beach Festival són les cites que han aplegat més públic el 2017. Al País Valencià han estat el FIB, Rototom, Leyendas del Rock i Low Festival, i a les Balears, el Mallorca Live i l'Smooth Jazz Festival.