llistes

Els festivals que faran bullir el mes d'agost

Repassem les cites musicals més destacades que se celebraran durant aquest mes arreu dels Països Catalans

| 01/08/2018 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
L'únic pla que no falla i que pot arrodonir un estiu com cal és un concert d'aquells que et deixen amb el cos remogut. Als Països Catalans, la calor fa bullir la sang i les ganes de veure directes d'infart, i per això et llistem els festivals que més et refrescaran aquest mes d'agost.

Porta Ferrada
Del 13 de juliol al 18 d'agost
El Mediterrani és la bandera d'un festival que fa més de mig segle que convida músics d'aquí i d'allà a un escenari de paradís. A l'edició d'enguany, que ja porta unes setmanes en marxa, passaran properament pel festival Txarango i Sotrac (2 d'agost), Mazoni, Sanjosex i Miquel Abras (2 d'agost), el Cor Geriona (4 d'agost), Serrat (6 d'agost) i Pablo Alborán (7 d'agost), entre molts altres.

Cap Roig
Del 13 de juliol al 22 d'agost
Entre la selecta programació del festival paradisíac dels Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell hi figuren artistes tant catalans com internacionals. Alguns exemples d'entre la llarga llista de noms que properament hi actuaran són Dàmaris GelabertMacacoJames Blunt, Joan DausàHombres G, Jon Báez i Taburete

Camallera Cançó
Del 27 de juliol al 5 d'agost
Tal com apunta el nom, la cançó d'autor és el gènere predilecte d'aquesta cita que balla enmig dels dos mesos d'estiu per excel·lència. Enguany el festival celebra 10 anys, i per aquest motiu després d'actuacions com la de Roger Mas, a Camallera els esperen els directes de Landry el RumberoXavier Baró i Pau Riba

AIMS Festival
Del 31 de juliol al 19 d'agost
L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona ja fa disset anys que celebra el seu festival propi. Aquest 2018 la música clàssica trepitjarà fins a 14 municipis de la Catalunya Central oferint directes i formació musical a joves talents. La cita imprescindible d'aquesta edició serà la sessió de tancament, el 19 d'agost, amb l'espectacle The Aims Magic Rock Show, que combinarà la màgia de Guillem Bautista amb la banda de rock liderada per Andriy Viytovych.

B! de Bolvir
4 d'agost
L'estiu no sempre és sinònim de mar i platja, els paratges de muntanya també poden ser l'escenari perfecte per a un bon festival de musica, i sense xafogor! El municipi de Bolvir celebra enguany la quarta edició de la seva cita musical pròpia, que aquest 2018 portarà Núria Graham i Itaca Band a la Cerdanya.


Campelles Emociona
Del 4 al 26 d'agost
Malgrat que la música sigui un dels seus eixos vertebradors, el Campelles Emociona té les seves arrels en el teatre i altres disciplines com la dansa. L'art uneix en aquest festival formes d'expressió diverses en espectacles que van des de la dansa i la veu, amb Sol Picó i Mariona Segarra, fins al jazz i el teatre amb improvisacions sobre La història d'un soldat de Stravinsky.
 
Festiuet
10 i 11 d'agost
Després de l'èxit de l'edició de l'any passat, el Festiuet no vol quedar-se sense una nova tongada de directes combatius. Valls inagurarà la seva zona d'acampada i engegarà els altaveus per als concerts de Green Valley, ZooDesakatoVendettaSmoking Souls i El Niño de la Hipoteca, entre molts altres artistes del cartell.

 

 

11 d'agost
A la terra de contrastos de Portbou hi ha un festival que treu el cap. Concentrada en una nit d'agost que sonarà a blues i rumba, la programació d'aquesta primera edició del Portbou Hot Jazz Festival inclourà les actuacions de The Suitcase Brothers, Chino & The Big Bet amb Sax Attack. A primera línia de mar la música no s'apagarà fins ben entrada la matinada. 

Essències
25 i 26 d'agost
Oïda, vista i gust hauran de treballar junts a la cita de música maridada de Montblanc. L'últim cap de setmana del mes guarda una proposta que combina vi i cervesa amb música en viu. Alguns dels artistes que agafaran el micròfon per acopanyar les dues nits de gresca seran Andrea Motis Quartet, La Vella DixielandDr. CalypsoPablo HasélAdala & The Same Song Band i El Senyor Peix, entre altres. 


Aquelarre de Cervera
Del 24 al 26 d'agost
Durant l'últim cap de setmana del mes no només les bruixes i els diables sortiran al carrer per encendre fogueres, també ho faran a l'escenari els convidats a tocar a la festa de l'Aquelarre. En aquesta 41a edició els grups que cremaran els micròfon seran Roba Estesa, Doctor Prats, Ebri Knight i la Companyia Elèctrica Dharma.

Acústica
Del 30 d'agost al 2 de setembre
A la daliniana ciutat de Figueres s'hi celebra un festival que porta noms dignes del surrealisme. Durant els quatre dies que durarà la cita, el nombre de músics i gèneres que passaran per la capital de l'Alt Empordà farà aturar i desfer rellotges, amb el mestissatge de Buhos o Doctor Prats, la cançó d'autor de Judit Neddermann o Joan Dausà, el trap de Lildami o estils personals com els de Love of Lesbian, Alfred Garcia o Ideo&Dodosound amb The Mousehunters. Cal fer un esment especial a la semifinal del Sona9, i també al concert de Quimi Portet del dijous 30, emmarcat en la celebració dels 25 anys d'Enderrock.


Les Illes Balears tampoc paren
Es Claustre

Del 5 de maig al 31 d'agost
La programació d'Es Claustre enguany celebra la desena edició. La temporada s'allargarà fins ben entrada la tardor, i de moment ja hem pogut tastar alguns directes de luxe per fer entrar amb ganes la calor i les vacances. El festival acollirà, entre molts altres, els concerts de Pau VallvéIvan Ferreiro, Jordi Lanuza i Paula Valls

Festival S'Embat
4 d'agost
S'Embat és un dels indrets de l'illa més especials per passar-hi les postes de sol de l'estiu. Situat a dos minuts de la platja des Trenc, es converteix en un punt de reunió per als amants de la música en viu. Cada any fan una programació al Parc de Ca n'Hereveta de Porreres. Una nit de músiques del món amb un cartell atractiu: els mítics Skatallites juntament amb O'FunkilloMarina (Ojos de Brujo) i els alcudiencs Dinamo.

Mobofest
18 d'agost
El festival de música independent de Sant Joan celebrarà la segona edició. Una associació de joves melòmans i compromesos han fet una aposta pel talent balear. Miquel SerraBiloDa SouzaDonallop i El Petit de Cal Eril són algunes de les formacions destacades que oferiran 12 hores de música ininterrompudes.


Rock'n'Rostoll
25 d'agost
El rock és un dels denominadors comuns dels festivals mallorquins que s'han mantingut al llarg dels anys. Fundat el 1994 i amb un suport anual per part del públic, s'ha convertit en una data obligada que combina el rock i la música electrònica al poble de Santa Margalida. Alguns dels noms del cartell són Trallery, vingut d'una gira europea, JèsMain Line 10Poncho KRosana Nun Paula Serra.



País Valencià en cartell constant
Arenal Sound
Del 31 de juliol al 5 d'agost
Amb ubicació al municipi de Borriana, l'Arenal porta caps de cartell de tots els estils musicals. Des de Bad Bunny fins a Crystal Fighters, passant per Carlos Sadness o fins i tot La Raíz, la primera setmana d'agost esclatarà d'èxits per la zona de la Plana Baixa. 

Leyendas del Rock
Del 8 a l'11 d'agost
Aquest festival oneja amb orgull la bandera del heavy mètal i del rock més dur. Situat al municipi alacantí de Villena i amb una trajectòria que es remunta al 2006, el Leyendas del Rock reunirà a l'edició d'enguany caps de cartell com NightwishW.A.S.P i Suicidal Tendencies, entre molts altres mites del gènere. 

Poma Rock
14 d'agost
El municipi d'Agres rebentarà de música per la vigília de la Mare de Déu d'Agost, i ho farà amb bandes com Pupil·lesJuantxo Skalari La Rude BandSmoking Souls i Las Hijas de la Cúmbia. Aquella nit no hi haurà temps per a temes calmats, ja que els grups que hi participen porten àlbums combatius per donar i per vendre!


Rototom Sunsplash
16-22 d'agost
Ben Harper amb The Innocent Criminals encapçalen el cartell de la cita reggae de Benicàssim. Al costat de grans noms internacionals, la 25a edició del festival també portarà grups catalans com Auxili o Green Valley
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, festivals, llistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.