actualitat

Miquel Abras publica dos discos en 24 hores

El músic de la Bisbal d'Empordà sorprèn amb dues referències discogràfiques: 'Punt de no retorn' i 'Punt de partida'

També ha publicat el videoclip «Fills del mar» amb la tècnica de l'stop motion

| 28/09/2018 a les 16:00h

Miquel Abras
Miquel Abras
Punt de no retorn (u98 Music, 2018) i Punt de partida (u98 Music, 2018) són els dos nous discos de Miquel Abras. El músic de la Bisbal d'Empordà ha fet una cosa inèdita fins a la data a casa nostra: ha publicat dos àlbums amb un dia de diferència. L'únic precedent que hi ha és Umpah-Pah, que va publicar dos discos diferents el mateix dia –Bordell (BMG Ariola, 1994) i Triquiñuelas al óleo (BMG Ariola, 1994)–, el 12 de setembre de 1994.

D'entrada, Punt de no retorn és un disc molt rocker, contundent, una faceta que Abras no havia ensenyat mai de manera tan directa als seus treballs. "Tot va sorgir perquè vaig compondre moltes cançons i quan érem al local d'assaig en Toni Molina (bateria) i en Carles Ramió (baix) em van dir que havíem de fer un disc rocker, guitarres amb distorsió a l'estil Foo Fighters, Green Day... canya!", comenta el músic.



Ara bé, també tenia un altre sac de cançons més pausades, acústiques, que tampoc volia guardar al calaix, i aquestes han anat a parar a Punt de partida: "Té un toc més actual. La producció l'ha encapçalat Albert Solà, m'agrada molt el que fa i en aquest disc ha fet una feina brutal. Ell ha gravat tots els instruments, excepte el baix i la veu".  



Si bé les portades i els títols dels àlbums tenen una clara connexió, conceptualment també tenen personalitats diferenciades. Pel que fa a Punt de no retorn, "és un disc molt més fosc i algunes de les cançons parlen del trencament amb Espanya, en què l'1 d'octubre va ser el plat fort". En canvi Punt de partida està més enfocat a una temàtica més sobre la natura, l'amor i la vida.

A totes aquestes novetats s'hi suma el videoclip d'una de les noves cançons, "Fills del mar", realitzat per Olalla Wallin (Chet) amb la tècnica de l'stop motion.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, miquel abras, videoclip, discos, pop-rock, la bisbal de l'empordà, punt de no retorn, punt de partida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.