videoclips

La fuga de blues de Howlin' Dogs

Estrenem el videoclip d'"Another man done gone", que relata la història d'un pres que ha fugit del camp de treball per retrobar-se amb la seva família

La formació celebrarà l'últim concert de l'any al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola el dissabte 6 d'octubre

El blues ciutadà de Cerdanyola arriba als 30 anys

| 03/10/2018 a les 10:35h

Howlin'Dogs
Howlin'Dogs | Gemma Martz
Com si es tractés d'una pel·lícula de l'oest o fins i tot recordant algun capítol de Breaking Bad, Howlin' Dogs s'ha posat el barret de vaquer i s'ha tornat a endinsar en les àrides terres del blues. Amb un any de recorregut del seu segon disc, Howlin'Dogs, vol. 2 (U98 Music, 2017), ara la banda s'anima a presentar el videoclip del tema "Another man done gone", una història de ficció sobre la fugida d'un pres.


Segons comenta Enric Teruel, guitarrista de la formació, aquest tema segueix el relat de la  cançó "No more" del seu àlbum anterior, Howlin' Dogs (U98 Music, 2016), que explicava el codi que utilitzaven els presos per encobrir-se quan intentaven fugir de la presó. En el cas d'"Another man done gone", tal com delata el nom de la cançó, el pres ja s'ha escapat i els presos que encara són a la presó comenten la seva fuga. L'audiovisual, dirigit per Laura Martinova, vol posar cara al fugitiu que marxa del camp de treball per retrobar-se amb la seva família.

La veu del grup la posa Smoking Bambino, i la completen quatre membres més que cultiven la interpretació dels instruments: Lluís Figueras, Enric Teruel, Jordi Ruíz i Francesc Sotillos. En la mateixa línia que al seu primer treball discogràfic, el grup segueix cultivant les work-song afroamericanes (cantades en camps de treball i considerades les precursores del blues), tot i que en aquest segon àlbum hi han afegit cors femenins i un nou instrument: el banjo. Malgrat la seva passió pel blues, Teruel afegeix que els agrada "deixar-se anar i ser lliures per transformar les cançons", de manera que introdueixen noves influències a mesura que investiguen en nous artistes i estils musicals. 

Per poder endinsar-se en l'atmosfera que crea el grup als directes només queda una oportunitat: aquest dissabte 6 d'octubre celebraran al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola el darrer concert del 2018. Les novetats discogràfiques i el retorn de la formació als escenaris hauran d'esperar fins a l'arribada del nou any. 
 

Howlin' Dogs. Foto: Gemma Martz

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, videoclips, blues, Howlin' Dogs

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.