ACTUALITAT

Arreglant el món amb Zelisko

Zelisko presenta un nou disc, 'The girl who fixes the world', i anuncia gira de tardor pels Balcans i l'Europa Central

| 04/10/2018 a les 12:00h

Imatge il·lustrativa
Emilio Barrionuevo
Fa pràcticament un any que el mallorquí va emprendre nous camins musicals fent virar la seva música cap a terrenys més intimistes tot conservant, això sí, la seva passió per la world music. Combina el seus espectacles en solitari amb les col·laboracions a trio juntament a Jose Llorach i Steve Bergendy, dos experts en els seus respectius camps de flamenc i jazz. Demà presenta a la Casa Planas de Palma el seu nou treball, The girl who fixes the world (autoeditat, 2018), un àlbum que pren el títol d'una de les cançons que inclou i de la qual ja podem veure el videoclip.


Aquesta cançó es va anar gestant al llarg de dos anys i la seva llavor té origen a Berlín, en una de les estades musicals del cantautor. Ha comptat amb l'actuació Miren Legorburu i la direcció de Judas Rapité. La inspiració sorgeix del relat d'una amiga psicòloga que intenta a totes arreglar el món. Zelisko hi afegeix: "Cercant imatges per a la portada vaig trobar una imatge de ma mare quan era una nena, i vaig pensar que lligava perfectament amb la idea del disc... A la fi, les mares sempre intenten arreglar els nostres mons [Riu]".



Aquest disc va tenir una preestrena a Croàcia el passat mes de juny, al Exposure Music Festival, un dels més reputats del país. L'actuació va anar molt bé i d'allà en va sortir la propera gira de presentació que realizarà al novembre pels Balcans i l'Europa Central (Croàcia, Eslovènia, Sèrbia, Àustira, Eslovàquia i Hongria), que inclourà la participació de Zelisko al Kantfestival d'Eslovènia.

"És una primera gira de tardor, però estic treballant en altres sortides. La majoria dels concerts són en solitari, hi ha dues o tres dates en què probalement m'enduré la banda. D'altra banda, allà tocaré amb alguns artistes locals que viatjaran amb mi", conclou. La carrera d'aquest palmesà nascut a Polònia està caracteritzada per la fusió i l'esperit d'obertura. El disc inclou un bon grapat de col·laboracions, moltes de les quals d'amics propers, que permeten conèixer l'univers creatiu del cantautor.
 

Zelisko Foto: Emilio Barrionuevo

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Zelisko, EDRBalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.