Mor Francesca Pizà, la meitat de Queta & Teo

Ha mort als 64 anys la component del duet infantil Queta & Teo

El grup mallorquí va ser pioner en la cançó infantil en català a la dècada dels 60

| 07/10/2018 a les 22:23h

Imatge il·lustrativa
Francesca (Queta) i Mateu (Teo) Pizà eren Queta & Teo, un duet infantil format a Mallorca el 1963. El seu pare, Nicolau Pizà, era el representant d'Edigsa a l'illa i, al marge del grup dels seus fills, va ser també l'impulsor dels Festivals de la Nova Cançó que tenen lloc primer a l'Hotel Jaume I de Palma i posteriorment al Castell de Bellver.

Queta & Teo comencen a cantar quan ella té deu anys i ell, set. En els tres anys que estan en actiu enregistren cinc discos en català per a Edigsa, i també en castellà a Madrid. El repertori està format per composicions de Nicolau Pizà pare, tot i que també fan adaptacions al català d'èxits internacionals i interpreten alguna cançó tradicional.

El duet va ser enormement popular, i fins i tot van rodar una pel·lícula amb Guillem d'Efak i Maria Cinta, Elisabet (Alejandro Martí, 1968).

Com a curiositat cal assenyalar que el duet és el primer a cantar en català una peça de Bob Dylan, "Només ho sap es vent", adaptada per Pizà. Després de deixar el grup, cap dels dos germans torna a cantar en públic si exceptuem el pas de Francesca per la Coral Universitària de Palma.
 


Contingut relacionat

Arxivat a: Enderrock, Queta & Teo, Enriqueta Pizà, Guillem d'Efak, Maria Cinta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.