festivals

La música afroamericana es reuneix al voltant de l'onzena edició del Say It Loud

El festival se celebrarà del 18 al 31 d'octubre en diversos punts de la ciutat de Barcelona, com La Farinera del Clot o l'Ateneu L'Harmonia

Ezra Collective, Coely i Paula Peso són alguns dels artistes que actuaran a l'edició d'enguany

| 16/10/2018 a les 18:15h

Say It Loud 2017
Say It Loud 2017 | Arxiu festival
Contra el feixisme i el sistema capitalista, la cooperativa QueSoni aposta en aquesta onzena edició per tornar a posar en valor l'art i la cultura com a eina de transformació social. El festival Say It Loud té com a objectiu mostrar la riquesa i influència de la música afroamericana a una ciutat com Barcelona, i per això ha escollit diversos punts neuràlgics de la capital catalana com La Farinera del Clot, l'Ateneu Popular 9 Barris o la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, per realitzar-hi les seves activitats. 

La programació d'enguany centra l'atenció en artistes de renom internacional, com Ezra Collective, que inaugurarà els concerts del festival el divendres 19 d'octubre a La Farinera del Clot. La mescla musical de la formació anglesa, que té com a eix vertebrador el jazz, actuarà per primer cop a Barcelona. Un altre dels pesos pesants del Say It Loud 2018 serà el directe del 31 d'octubre a la Fabra i Coats de la belga Coely, cantant de soul i rhythm'n'blues que ha revolucionat el panorama del hip-hop amb el seu disc de debut, Different Waters (Universal Music, 2017). L'acompanyarà Blitz The Ambassador amb una barreja de rap nord-americà i músiques africanes que, fins al moment, ha donat lloc a quatre treballs discogràfics. 


L'onzena edició del festival de música i cultura negra també es retrobarà amb el sound system el proper dissabte 27 d'octubre al '8h Reggae Run' a l'Ateneu Popular 9 Barris, una sessió que portarà l'equip sonor de Rebelmadiaq, projecte que forma part de la cooperativa QueSoni, i la participació d'estrelles de la música jamaicana com Sister Nancy i Deadly Dragon.

El festival, a més, ha volgut posar el focus en la presència de les dones dins el món del reggae, motiu pel qual projectarà el mateix dissabte 27 el documental The Bass of Women, realitzat per Joana Fornós, així com també oferirà una taula rodona sobre l'experiència de dones dins l'escena musical d'arrel jamaicana a Barcelona, amb la participació del col·lectiu What About The Half i Rosa Selectah d'Ital Skol.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, QueSoni, Rebelmadiaq, Sister Nancy, Big Menu, Coely, Say it Loud

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.