concerts

Castanyes musicals: deu cites d'embruix per a aquesta Castanyada

La Fira de les Bruixes, el Cruïlla de Tardor i el Pintorrock són algunes de les cites musicals més destacades d'aquesta festivitat

| 29/10/2018 a les 11:40h

The Gramophone Allstars Big Band actuarà a les Festes de Sant Narcís el 31 d'octubre
The Gramophone Allstars Big Band actuarà a les Festes de Sant Narcís el 31 d'octubre | Sílvia Poch
Quan és el temps de collir castanyes, la gent s'anima i surt al carrer en busca d'estímuls auditius que li facin passar el primer fred de tardor. Ja sigui per celebrar Tots Sants, recordar la caça de bruixes o anar-se'n de festival, el traspàs cap al mes de novembre sempre arriba amb una bateria de directes ben contundent. Repassem les cites més destacades d'aquesta Castanyada 2018.

31 d'octubre
Castanyada Rock
Com bé indica el nom, qui decideixi celebrar la nit del 31 d'octubre a Piera ho farà amb la música com a protagonista. Aquesta cita se celebra des del 2002 i aquest any no en serà l'excepció. El punk serà l'estrella indiscutible de la nit, juntament amb el rap, ja que els grups encarregats de tocar seran El Último Ke Zierre, Crim, Violets, HCB i Dj Partisana.

15è aniversari de Caníbal
Les nits barcelonines de dimecres ja fa quinze anys que tenen una cita que no falla mai, la sessió de Caníbal de la sala Apolo. Enguany el dia de la Castanyada cau en dimecres, i per això les nits més rockeres de la sala de concerts volen bufar les espelmes amb una selecció de música ben especial. Els grups convidats per a l'ocasió són La Sra. Tomasa, Roba Estesa, Adala & The Same Song Band, Lágrimas de Sangre, Suu i King Horror amb Alex Bass, entre molts altres. 


Castanyada Fest
A la plaça de Montserrat Canals de l'Espluga de Francolí se n'organitzarà una de bona durant la nit de les bruixes. Precisament amb motiu d'aquesta festivitat, els de la Conca de Barberà han volgut vestir el municipi amb la música de Smoking Souls, que està oferint els últims concerts de la gira del seu darrer disc, i dels punxadiscos Dj Sendo, Dj PM i Dj Minitaks

El Circo de los Muertos
Altres gèneres musicals procedents de llocs allunyats de Catalunya s'estan introduint en aquesta celebració popular, com és el cas de la música balcànica i la cúmbia, que sonaran al barri del Poble-sec de Barcelona durant la nit del 31. Disfresses, maquillatge i fins i tot circ acompanyaran les actuacions de punxadiscos internacionals provinents d'Anglaterra o Eslovàquia.

Cruïlla de Tardor
L'edició de tardor del Cruïlla ja ha arrencat fa unes setmanes i s'allargarà fins a l'1 de novembre. La nit del 31 d'octubre ve carregada de contingut cent per cent combatiu i feminista, ja que Tremenda Jauría i Mafalda compartiran escenari. En el cas del segon grup, els valencians mostraran les cançons del seu darrer àlbum, Palabras forman caos (autoeditat, 2018). L'endemà qui agafarà el micròfon serà l'americana Cat Power, que tancarà la primera edició de tardor del Cruïlla. 


Castanyada de Tàrrega
El tast de castanyes que ha organitzat la Regidoria de Cultura de Tàrrega s'acompanyarà amb dos concerts que ajudaran a fer baixar el fruit més típic de la tardor. Les bandes que actuaran són Her Majesty, formació local que s'inspira en The Beatles, i Banda Neon, un grup que versiona clàssics dels vuitanta i del pop-rock actual. 

Pirata Rock Halloween
Al País Valencià també tenen festivals disposats a sumar una edició de tardor als calendaris, com és el cas del Pirata Rock, que se celebra a l'estiu. Per a l'ocasió hi seran formacions valencianes de renom dins el panorama del rap i el mestissatge com Zoo, Auxili, Mc Kea i Ohcan & Dosis, així com els catalans Green Valley i El Niño de la Hipoteca

Fires de Sant Narcís
La capital gironina és a l'equador de la seva festa major més esperada. La nit del 31 d'octubre els directes es repartiran pel Sunset Jazz Club, amb Rubén Berengena Trio & Enric Canada, per la plaça de Sant Feliu, amb David Mauricio Joan Garriga & Galàctic Mariatxis, i per La Copa, amb les actuacions estrella de The Gramophone Allstars, Dr. Calypso i Biflats. L'endemà, 1 de novembre, també passaran per Girona Cris JuanicoLouisahhh i Miss Kittin, entre altres. 


1 de novembre
Fira de les Bruixes
Quan arriba el primer dia de novembre, el municipi de Sant Feliu Sasserra recorda les dones del segle XVII que van ser acusades de bruixeria al Lluçanès. En una celebració que ja s'ha convertit en imprescindible durant aquestes dates, la Fira de les Bruixes 2018 destinarà una part de la seva programació a la música. Les convidades d'honor seran les Balkan Paradise Orchestra, així com el grup de versions Sixtus, Ekko i BPM Dj's

PintorRock 
De l'1 al 3 de novembre
El festival que se celebra al Morell durant la Castanyada sempre és ben complet. La vuitena edició portarà als seus escenaris grups que no queden curts en intensitat, com Soziedad Alkoholika, Eina, Talco, Non Servium, KOP, Gatillazo o els bascos Berri Txarrak i Gatibu.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Apolo, Cruïlla de Tardor, Castanyada Rock, PintorRock, concerts, Castanyada, Fira de les Bruixes, Fires de Sant Narcís, tardor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.