estrenes

El secretisme il·lustrat del nou videoclip de The Escarteen Sisters

Estrenem el tercer vídeo musical de les dues germanes

La cançó 'Sec(t)ret' forma part del seu àlbum de debut, homònim

| 08/11/2018 a les 13:00h

The Escarteen Sisters
The Escarteen Sisters | Flàvia Escartín
The Escarteen Sisters és un projecte familiar en tots els sentits: tot va començar quan les germanes Laia i Flàvia Escartín, que feia anys que tocaven i estudiaven per separat violí i violoncel respectivament, van unir-se per fer un regal al seu avi, que viu a Bèlgica. Volien enviar-li cançons tocades per elles i d'aquesta manera va sorgir l’inici d’aquest duet màgic i íntim que combina corda i veu. Els temes propis i les versions de cançons tradicionals com "Tonada de luna llena" (Simón Díaz) o altres d’un terreny més pop com "Please don’t stop de music" (Rihanna) formen el repertori de les germanes Escartín. Totes les cançons, però, passen el sedàs del seu estil propi que ens remet al jazz, el folk, el pop i la cançó d’autor. Avui estrenem el seu tercer videoclip, "Sec(t)ret".


La cançó "Sec(t)ret" és la penúltima de les vuit cançons que integren el seu àlbum de debut, Escarteen Sisters (Rocket Music, 2018). "El tema es distingeix de la resta del disc perquè és el més estrany i arriscat del repertori", expliquen les germanes. I és que, musicalment, és la cançó on han volgut jugar més desacomplexadament amb els instruments, i crear així melodies de veu i corda que s'entrellacen. "És molt delicat i vulnerable de tocar", reconeix Flàvia Escartín, "tant com ho és contenir un secret".

I és que, precisament, la idea que aborda la cançó és la paradoxa del secret: "Si el tens, el vols compartir, però quan el comparteixes, ja no hi és", resumeixen les germanes, "però guardar el secret a dins no és empresonar-lo dins una gàbia, sinó deixar-lo aletejar, com un ocell, en el teu món interior". Mantenint aquesta metàfora de l'ocell, el videoclip crea una successió d’imatges filades per stop motion plenes de simbologia del secret: un cor que apareix guardant una clau a l’interior, una boca, una orella o un arbre que protegeix l'ocell. "Volíem trencar amb la idea d'un videoclip típic i fer-ho més visual i artístic”, explica Nele Pede, productora del vídeo i mare i manàger de les germanes Escartín, "perquè elles, com a grup musical, volen tenir una representació artística en tots els sentits i fer un projecte més multidisciplinar".

Per veure el seu directe íntim i d'indumentària nòrdica i bohèmia caldrà esperar el mes vinent. Faran un concert el 6 de desembre a Sarrià de Ter (el Gironès) i un altre el 23 de desembre al Teatre Aurora d'Igualada.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Sec(T)ret, estrenes, The Escarteen Sisters, videoclips

COMENTARIS

Grande

Luis, 23/11/2018 a les 15:59

Grande,tan grande como sutil

No són d,eixes món

Anneusònim, 20/03/2022 a les 06:31

Potser és el conjunt estètic entre el seu físic, el vestuari i el tipus de música que interpreten, fan que
et deixin en un somni més enllà d,aquest món, irreal, ... romàntic... ingenu...celestial...
Potser és que estic anímicament fràgil després de la punyent ferida per l,atac rus contra ucranians en plè segle XXI..
Si feu algun concert m,agradaria ser-hi per somniar amb els angelets...
Sóc agnòstica !!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.