PREMIS ENDERROCK

Una guia completa per als primers Premis de la Música Balear

La gala de la primera edició se celebrarà aquest dimecres 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma

| 27/11/2018 a les 13:30h

Aquest dimecres 28 de novembre, a partir de les 20 h, tindrà lloc al Teatre Xesc Forteza de Palma la primera gala de lliurament dels Premis Enderrock de la Música Balear. A l'acte es realitzarà l'entrega d’un total de 16 guardons, dividits en les categories de premis de la crítica i premis de la votació popular. La festa de la música balear serà conduïda per l'actriu Ann Perelló i el músic Cris Juanico. Els candidats són tots els projectes d’artistes balears realitzats al llarg del darrer curs en les categories de pop-rock, urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica. Per a la gala ja no queden invitacions, totes les localitats estan ocupades.

Premis Especials
Quan fa 50 anys de la seva posada a escena, el cantautor palmesà Joan Ramon Bonet serà reconegut amb el Premi Enderrock d'Honor de la música balear com a primer referent illenc de la Nova Cançó que es va integrar a Els Setze Jutges i que va avalar l'inici musical de la seva germana, Maria del Mar Bonet. El Premi Enderrock a la Trajectòria de la música balear serà per al guitarrista, cantant, productor i compositor manacorí Joan Bibiloni, després de mig segle dedicat a la música, considerat l'artista illenc de música pop de més projecció nacional i internacional. Enderrock també ha concedit el Premi Especial del Jurat a l'obra conjunta del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català Juan Gómez 'Chicuelo', materialitzada en la gira i el projecte Conexión (Taller de Músics).
 

Joan Bibiloni. Foto: Arxiu Enderrock


Premis de la Crítica
La revista Enderrock va fer públics els Premis Enderrock de la Crítica seleccionats a partir de la votació d'una quinzena de periodistes musicals i professionals de la indústria musical. El quintet mallorquí Da Souza ha estat guardonat amb el Premi Enderrock de la Crítica a millor disc de l'any de la música balear per Futbol d'avantguarda (Famèlic, 2018). El quartet de Palma Salvatge Cor ha rebut el Premi Enderrock de la Crítica a millor disc revelació de la música balear per Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018).
 

Premis de la Votació Popular
Al llarg de la gala es revelaran els guanyadors dels Premis Enderrock per Votació Popular, un cop tancada la segona volta de votació amb un total de 5.841 vots a través d'Enderrock.cat. Després de la primera volta, els artistes amb més nominacions van ser Xanguito (5 categories), Or i Suasi (3) i Anegats (2). Es premiaran les següents categories per votació popular:

- Millor artista de l'any
- Millor disc de pop-rock
- Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica)
- Millor disc de folk i noves músiques
- Millor disc de cançó d'autor
- Millor disc de jazz
- Millor disc de clàssica
- Millor disc en llengua no catalana
- Millor cançó
- Millor directe
- Millor grup revelació
 

Anegats. Foto: Arxiu del grup


Jornada Professional
Coincidint amb la festa dels Premis Enderrock de la Música Balear, la revista ha organitzat una taula rodona amb professionals de la indústria musical balear per posar en comú les claus del present i futur de la música a les Illes amb el títol: Estat de la qüestió de l’escena musical balear. Apostes i reptes de present i futur. Presentarà l'acte el director editorial de Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i el moderarà el periodidsta d'Enderrock Pere Bestard, responsable de la revista digital EDR Balears i músic de Donallop.

La jornada se celebrarà el dimarts 27 de novembre a Can Alcover (c. de Sant Alonso, 24, Palma) a partir de les 18 h, i tindrà la participació, entre altres, de:

- Miquel Brunet, director d'Ona Edicions i músic
- Joan Cabot, responsable de Bubota Discos
- Marta Ferré, directora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma
- Tomeu Martí, coordinador de l'Obra Cultural Balear
- Maria Martín, responsable de la promotora Redbellion
- Cati Moyà, presentadora del programa Els entusiastes d'IB3 Ràdio
- Peter Terrassa, responsable de Runaway Música
- Miquel Vives, periodista musical

Recepció institucional
La consellera de Cultura del Govern Balear, Fanny Tur, oferirà una recepció oficial amb els guanyadors l'endemà dijous 29 de novembre, a les 12 h, a la seu de Ca n'Oleo (c. de l'Almudaina, 4, Palma), en el transcurs de la qual es faran els parlaments institucionals i la fotografia oficial.

La primera edició dels Premis de la Música Balear és una iniciativa de Grup Enderrock seguint l'experiència de 20 anys dels Premis de la Música Catalana, amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear i el suport de l'Ajuntament de Palma i del Govern de les Illes Balears i el patrocini d'Estrella Damm.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joan Bibiloni, Salvatge Cor, Joan Ramon Bonet, Premis de la Música Balear, EDR Balears, Da Souza, premis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.