actualitat

La música dels Goya i els Gaudí

Joan Colomo, Roger Mas i Alfred García són alguns dels músics que van actuar durant la gala dels Premis Gaudí 2019

Rosalía i Judit Neddermann van ser les dues cantants catalanes que van tocar als Goya d'enguany

| 05/02/2019 a les 20:00h

El cinema i la música tenen una connexió indiscutible, per això qualsevol gala que pretengui donar un reconeixement als millors professionals del sector cinematògrafic ho ha de fer amb una banda sonora que hi estigui a l'altura. Enguany, la celebració dels Goya i els Gaudí ha portat actuacions musicals en directe que han fet brillar la vetllada. 

Els Premis Goya 
La gran celebració del cinema espanyol acumula fins a trenta-tres edicions a la seva enciclopèdia. Aquest 2019, a més de concedir els reconeixements a les millors pel·lícules, també han tingut la presència de tres catalans i el Cor Jove de l'Orfeó Català per a les actuacions musicals de la nit. 

Rosalía amb el Cor Jove de l'Orfeó Català
La cantant de Sant Esteve de Sesrovires va sorprendre a la gala dels guardons espanyols amb un tribut a una cançó cinematogràfica. Rosalía va escollir "Me quedo contigo" de Los Chunguitos, tema que apareix al film Deprisa, deprisa (1981) de Carlos Saura. Arranjada pel compositor i professor de l'ESMUC Bernat Vivancos, per a aquesta cançó també la van acompanyar les veus del Cor Jove de l'Orfeó i El Guincho.


Amaia, Judit Neddermann, Rozalén i Manu Guix
Més enllà de l'anècdota dels problemes tècnics quan va començar la cançó, i del fet que Amaia tingués la fermesa de sortir i demanar que tornessin a l'inici, la navarresa va cantar una barreja de les cançons premiades, creada per a l'ocasió a càrrec de Manu Guix. La van acompanyar la maresmenca Judit Neddermann i la manxega Rozalén.


Els Premis Gaudí 
L'onzena gala dels guardons atorgats per l'Acadèmia del Cinema Català també es va amenitzar amb actuacions musicals que van fer brillar alguns moments destacats de la nit. Des de la reivindicació al record dels qui ja no hi són, les cançons que van sonar al llarg de la vetllada van ser interpretades per artistes destacats del panorama català. 

Joan Colomo, Ju i Alfred
L'atmosfera de fantasia de la gala d'enguany es va obrir amb el cant tímid de Joan Colomo entonant els primers instants de "Màgic", a qui es va afegir l'osonenca Ju. Després va ser l'exconcursant d'Operación Triunfo Alfred García qui va unir-se a la coreografia de la cançó introductòria de la nit sortint d'entre el públic. 



Roger Mas
El vessant de reivindicació no va sortir només de la boca de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, sinó que el músic Roger Mas també va utilitzar la música per a la denúncia. Ho va fer versionant el conegudíssim tema "Diguem no", del valencià Raimon, en un dels moments més emotius de la celebració. 


Alfred García
Després de la participació del músic del Prat a la cançó d'introducció a la gala, Alfred va poder presentar als professionals del món del cinema el seu darrer disc, 1016 (Universal Music, 2018). No ho van poder sentir, però, els teleespectadors, ja que ho va fer durant una pausa per a la publicitat. 



Elena Tarrats
L'actriu i cantant Elena Tarrats va ser l'escollida per desenvolupar, acompanyada de Xavi Lloses, una de les tasques més importants de la nit, homenatjar el reconegut actor Joan Pera, que va rebre el Premi Gaudí d'Honor 2019. Acostumats a veure-la últimament per l'escenari del musical Maremar de Dagoll Dagom, durant la nit dels Gaudí vam poder sentir-la amb la interpretació de "Coral·lí", tot i que va coincidir amb la pausa per a la publicitat. 



Alba Carmona
La cantant de flamenc va posar música a un dels moments més sentits de la gala, el que es dedica als professionals del món del cinema català que han mort al llarg del passat any, i ho va fer amb una versió aflamencada de "Un núvol blanc" de Lluís Llach

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alfred García, actualitat, Rosalía, Goya, Acadèmia del Cinema Català, Ju, Judit Neddermann, Premis Gaudí, Joan Colomo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.