Premis Enderrock 2019

Joan Manuel Serrat rebrà el Premi a la trajectòria a la gala dels Premis Enderrock 2019

Serrat rebrà el premi per ser un dels màxims referents de la cançó en català

Els Catarres, Doctor Prats i Alfred García encapçalen el rànquing dels Premis Enderrock per votació popular

| 13/02/2019 a les 16:00h

Joan Manuel Serrat
Joan Manuel Serrat | Xavier Mercadé
Com cada any, els Premis Enderrock atorguen un seguit de premis especials, que pretenen ser un reconeixement a les figures cabdals del panorama musical català, com són el Premi d'honor o el Premi a la trajectòria. L'any passat Sau es va emportar el Premi a la trajectòria pels seus 30 anys, i aquest any serà Joan Manuel Serrat qui se l'endurà per ser un dels referents de la cançó catalana.

Quan aquesta cançó catalana encara era un fenomen incipient va ser quan Serrat, un jove de 21 anys tot just acabat de llicenciar del servei militar, pujava per primera vegada a un escenari.

Joan Manuel Serrat i la seva presència van canviar per sempre la història de la Nova Cançó al convertir-se en el tretzè membre d’Els Setze Jutges. Abans d’ell, ningú no havia aconseguit arribar amb tanta fermesa a totes les capes de la societat catalana, fins i tot a les més apartades de la llengua catalana. Serrat va ser la primera estrella mediàtica de la Cançó i els seus discos en català van sonar arreu de l’estat espanyol. 

Nascut a Barcelona el 1943, és l’autor de temes memorables tant en català (“Paraules d’amor”, “Ara que tinc vint anys”, “De mica en mica”...) com en castellà (“Mediterráneo”, “Aquellas pequeñas cosas”, “Cantares”...). Les seves cançons han contribuït decisivament a la populartització de molts poetes –Salvat-PapasseitMachadoHernández, Benedetti...– i ha estat l’únic ‘jutge’ que ha retut homenatge als que van cantar en català abans del 1975. 

Per altra banda, la seva decisió de cantar també en castellà li va obrir les portes del mercat sud-americà, on al cap de 50 anys segueix interpretant peces en la seva primera llengua artística.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrrock 2019, Premi a la trajectòria, Premis Enderrock, Joan Manuel Serrat, Premis Enderrock 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.