Actualitat

Ca de Bou, el nou projecte grupal dels enyorats Tots Sants

El grup editarà el seu primer treball de la mà del segell Blau

| 02/03/2019 a les 11:44h

Imatge il·lustrativa
Arxiu de Ca de Bou
El quintet manacorí Ca de Bou va néixer fa prop de cinc anys després del final de Tots Sants. Els que van ser pioners del hard-rock mallorquí a principi dels anys noranta, coincidint amb l'onada del Rock Català, havien confirmat que tornaven l'any 2011, però la mort repentina del seu líder i cantant, Xavier Ramis, va impedir els seus plans de retorn després de deu anys de silenci. El nucli del grup s'ha refet i tornen amb moltíssima força amb el seu prmier treball, Un altre bou (Blau, 2019). 

Aquest divendres han llançat el seu primer senzill, "Ca de bou", el que va ser la cançó del primer videoclip de Tots Sants, i que serveix de pont entre l'anterior projecte i el nou grup. Marcos Gil, bateria del grup, explica: "Aquesta cançó l'hem regravada amb en Roger (Roger Pistola), el cantant de l'actual formació. En realitat és un bonus track del disc, però serveix per donar continuació i sentit al nou grup i al nou treball. Vam gravar els cors al Bar Can Lliro de Manacor juntament amb els col·legues i seguidors del grup. Va ser molt emotiu!". 



El projecte Ca de Bou s'ha anat cuinant amb temps i amb molta cura. El disc va ser enregistrat als estudis Urban de Palma, de la mà de Dimas Frías i Rafa Rigo, l'estiu del 2018. Gil comenta que amb Tots Sants ja havien treballat amb en Rafa: "Hi tenim molt de feeling. En Jaume, el nostre guitarrista, havia treballat amb en Dimas, i tot i que els altres no el coneixíem, la connexió fou immediata, ha estat tot un gust".

Amb una audició detinguda del disc es pot sentir com les cançons tenen un pes fruit de la maduració de les idees al llarg d'aquests cinc anys de preparació. El bateria de la formació ho conclou així: "Nosaltres som els mateixos, sempre hem fet musicalment el que ens ha donat la gana. Anàvem fent provatures i el que més ens agradava i encaixava anava a l'estudi". Cal destacar la figura d'en Roger (Roger Pistola), que combina el seu projecte personal amb la figura de cantant a Ca de Bou. "Estem molt contents amb en Roger, li pots tocar amb el to que vulguis que, no saps com, sempre se'n desfà, és un màquina!", afegeix Gil.



El disc sortirà a la venda en format físic a meitat del mes de març i anirà acompanyat d'un documental sobre Tots Sants, produït per Joan Trías i Joan Escanellas. Pel que fa als directes el grup encara no ha revelat les dates de presentació del nou disc. Explica Marcos Gil: "No tenim gaires pretensions, ens agradaria molt poder triar els millors escenaris per poder interpretar el nou repertori, en tenim moltes ganes". El llegat de Tots Sants, una de les bandes mallorquines que van aconseguir més notorietat a principi dels noranta, s'ha transformat en Ca de Bou. Es mantenen fidels, rockers i indomables.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, EDRBalears, actualitat, Ca de Bou, Tots Sants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.