actualitat

Clara Peya, guardonada pels Premis Nacionals de Cultura 2019

La Fira Litterarum de Móra d'Ebre, Maria Bohigas, Jaume Cabré i Carme Ruscalleda, entre altres, també rebran els reconeixements del CONCA

Clara Peya musica un conte il·lustrat de Ngugi wa Thiong'o

| 20/03/2019 a les 14:06h

Clara Peya
Clara Peya | Arxiu de l'artista
El 2019 és un any de reconeixements per a Clara Peya. Després d'haver engegat l'any rebent el reconeixement de la crítica dels Premis Enderrock al millor disc de l'any per Estómac (Satélite K, 2018), aquest matí el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha anunciat que també serà una de les guardonades d'enguany dels Premis Nacionals de Cultura 2019.

El CoNCA ha desgranat així el reconeixement per a la pianista i compositora: "Per reconèixer la innovació, els Premis distingeixen la compositora i intèrpret Clara Peya, veu transgressora capaç d’hibridar la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, fidel al seu piano i compromesa amb la llibertat d’expressió a escena. La gastronomia s’incorpora enguany als Premis amb una veritable ambaixadora de la cuina catalana arreu del món, Carme Ruscalleda, capaç de combinar l’avantguarda i la tradició culinària del nostre país des de la reivindicació del producte arrelat al territori".

Entre els guardonats musicals, també destaca la fira Litterarum de Móra d'Ebre, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny; una fira professional que promou obres basades en textos literaris, en la qual la música sempre és una gran protagonista.

La resta de guardonats enguany són Maria Bohigas, Jaume Cabré, Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Federació d'Ateneus de Catalunya, Museu de Lleida, Josefina Matamoros, Clara Peya, Josep Ponsatí i Carme Ruscalleda. El Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat acollirà el dijous 4 de juliol la cerimònia de lliurament dels Premis.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, CoNCA, actualitat, Clara Peya, premis, Generalitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.