Festivals

El Festival de Música i Lletra 2019, un cant a la diferència

Clara Peya, Roger Mas, Paco Ibáñez i Mara Aranda, entre altres, protagonitzen el festival de Xàtiva

| 24/03/2019 a les 18:00h

Roda de premsa del Festival MiL
Roda de premsa del Festival MiL | Arxiu festival MiL
Ja se saben tots els detalls sobre la quarta edició del Festival de Música i Lletra (MiL), que se celebrarà entre el 3 i l'11 de maig al Gran Teatre de Xàtiva. Durant aquests dies la capital de la Costera acollirà un total de vuit grans concerts de cançó d'autor, amb els quals pretén reivindicar la llibertat d'expressió en el món cultural, així com la presència de les dones sobre els escenaris, sota el lema 'Jo cante a la diferència', vers de la cantautora xilena Violeta Parra.

El tret de sortida del festival el llançarà Dani Miquel, amb la seva música per a petits i grans, que oferirà un concert gratuït al Jardí de la Pau. Durant la mateixa festa de presentació també se celebrarà la final del MiL Descobreix, el III Certamen de Joves Cantautores/rs, on els assistents podran votar i atorgar el premi del públic. Durant la final del concurs tindran lloc les actuacions dels finalistes, així com de la guanyadora de l'edició passada, Lia Sampai.

Aquest any el MiL ofereix un cartell molt variat amb diferents estils, entre els quals hi ha tant veus reconegudes com artistes emergents. El primer dia hi actuaran la catalana Clara Peya, guanyadora del Premi Enderrock 2019 de la crítica a Millor disc de l'any, i el cantautor Roger Mas, que hi presentarà el disc Parnàs (Satélite K, 2018) i versionarà alguns poemes i cançons tradicionals. També visitaran el País Valencià Paco Ibáñez, que celebra els cinquanta anys del seu mític concert a l'Olympia; Carles Pastor, que presentarà Andròmina (La Casa Calba Ed., 2018), i Anari, una veu reconeguda en el panorama basc de cançó d'autor. 

El punt final del festival serà l'11 de maig, amb els directes de la cantant de folk valenciana Mara Aranda, que presentarà el seu darrer treball, Sefarad en el corazón de Turquía (autoeditat, 2016), i Miquel Gil, cantant reconegut en l'escena de cançó d'arrel valenciana, que també presentarà el seu últim àlbum, Geometries (Temps Record, 2019).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, MiL, Dani Miquel, festivals, Miquel Gil, Mara Aranda, Anari, Carles Pastor, Paco Ibañez, Roger Mas, Clara Peya, Festival de Música i Lletra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.