Festivals

Arribant a la recta final, els concerts d'aquesta setmana al Tradicionàrius

També veurem Clara Ayats i Alba Careta a Les Vespres dels dimecres i el grup gallec Namorala Pandeireteiras al Folk als Mercats, entre altres

| 03/04/2019 a les 18:30h

Coetus
Coetus | Abel Echeverría
La 32a edició del Festival Tradicionàrius arriba a la recta final. Des del passat 11 de gener, dia en què es va inaugurar l'edició d'enguany, ja han passat pel festival un gran nombre d'artistes i grups de folk dels Països Catalans i d'altres llocs del món. El dia 12 d'abril el festival celebrarà la cloenda amb una cercavila que acabarà amb un concert al C.A.T., però fins llavors encara podem gaudir de diversos concerts. A continuació us desgranem les actuacions d'aquesta setmana.


Les Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Clara Ayats i Alba Careta
03/04 (21.30 h) – El Bar del C.A.T. (gratuït)

Com cada dimecres, Casellas portarà dues artistes que no han coincidit mai sobre els escenaris. Aquesta vegada seran la violinista Clara Ayats i la trompetista Alba Careta les que crearan un concert ple d'improvisació i complicitat entre elles i el públic que les vagi a veure.


Jordi Batiste
04/04 (21.30 h) – C.A.T. (6-12 €)

L'artista presentà en el marc del festival el seu darrer treball, que porta per nom Una lluna en el fang (Picap, 2019). A l'àlbum explica una emotiva història d'amor d'un soldat destinat al front que recorda la seva estimada, inspirada en les cartes entre el pare i la mare del mateix Batista. En aquest concert el cantant vindrà acompanyat d'artistes com Quimi Portet, Manel Joseph i Laia Rius entre altres. 


Coetus
05/04 (22 h) – C.A.T. (entrades exhaurides)

L'orquestra de percussió presentarà al Tradicionàrius el seu nou disc De banda a banda (Satélite K, 2018), en el qual, sense perdre la seva sonoritat personal, han volgut obrir-se a noves experiències, introduint-hi nous instruments harmònics i melòdics. Divuit músics a l'escenari que també celebren, amb aquest nou treball, deu anys de trajectòria.


Folk als mercats: Namorala Pandeireteiras
06/04 (12 h) – Mercat de la Llibertat i l'Abaceria 

Namorala Pandeireteiras és un grup de dones gallegues que recupera els cants de treball, de filar i de festa de la música gallega feta per dones i els acompanya de panderetes, amb la intenció de fer valer les identitats femenina i gallega. 


Guillermo Rizzotto i Hikaru Iwakawa: Músiques ancestrals de l'Amèrica Llatina i de l'Àsia
06/04 (22 h) – C.A.T. (6-12 €)

Aquest duet format pel japonès Iwakawai i l'argentí Rizzotto, que està de gira per Europa, presentarà al festival el seu espectacle. L'àlbum està format per composicions dels dos artistes, a més de músiques rituals de l'Amèrica Llatina i de l'Àsia.


Robertíada
06/04 – Ermita de Santa Caterina

Com cada any, els amics de Robert Pellicer i Viader fan una trobada en record del cantador que continua amb la trobada de cantadors que el mateix músic promovia en vida. Durant la trobada es farà un concert de polifonia tradicional amb cantadors d'arreu, que tindrà lloc a les 12 h. A les 13.30 h tindrà lloc un ball folk amb Ball'Al Kor (guanyadors del concurs Robert Pellicer 2019) i una hora més tard, a les 14.30 h, es farà un dinar acompanyat d'una cantada al llevant de taula, que tindrà un cost de 15 €.


Tallers amb la Dàmaris Gelabert
07/04 (10 h, 12 h i 18 h) – C.A.T. 

Aquesta activitat consta de tres tallers en què les famílies amb infants podran experimentar a través de jocs i propostes al voltant de la música amb les quals aprendran la importància d'aquest llenguatge en el desenvolupament dels petits. Es realitzarà un taller a les 10 h per a famílies amb nens i nenes menors de 2 anys (30-60 €) i dos tallers per a famílies amb nens i nenes majors de 2 anys, a les 12 h i a les 18 h, per als quals ja s'han exhaurit les entrades.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Dàmaris Gelabert, Tradicionàrius, Festival Folk Internacional, C.A.T., Marcel Casellas, Jordi Batiste, Clara Ayats, Alba Careta, Coetus, Namorala Pandereteiras, Hikaru Iwakawa, Guillermo Rizzotto, Robert Pellicer Viader, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.