Revista

El Diluvi i Porto Bello són les cares visibles dels dos números publicats per «Enderrock» al maig

El número 288 inclou un monogràfic sobre els festivals d'estiu 2019

La revista 289 és un especial sobre l'escena valenciana acompanyat del CD dels Premis Carles Santos

| 02/05/2019 a les 10:30h

Portada de revista 'Enderrock' 288
Portada de revista 'Enderrock' 288
La revista Enderrock presenta aquest mes un llançament doble extraordinari, la revista d'actualitat i un número monogràfic dedicat a l'escena valenciana, seguint l'aposta pels continguts especials iniciada l'any passat amb la celebració dels 25 anys. D'una banda, el número de maig té una portada dedicada al grup pop-rock revelació d'Altafulla, Porto Bello, amb una revista que inclou a més un ampli bloc central dedicat als festivals d'estiu. De l'altra, el Grup Enderrock edita una revista especial dedicada al País Valencià amb una tirada doble i una portada exclusiva del grup de pop-folk El Diluvi, una de les bandes més interessants a descobrir de la nova escena, que s'acompanya d'un CD exclusiu dels Premis Carles Santos.

Els dos números es comercialitzaran de manera conjunta als quioscos i s'envien als tots els subscriptors dels Països Catalans i representen una potent acció editorial fins ara inèdita per cobrir els territoris de parla catalana. Les dues revistes es presentaran en directe a Barcelona –dilluns dia 13 de maig a l'Antiga Fàbrica Damm amb les actuacions de Porto Bello i La Folie– i a València –dijous dia 9 de maig amb la intervenció d'El Diluvi i Miquel Gil–. A més, el número especial dedicat a l'escena valenciana tindrà una distribució complementària a biblioteques, escoles, festivals i punts d’informació del País Valencià.

En el número d'actualitat de maig, Enderrock 288 dedica la portada i una entrevista en profunditat a Porto Bello, una banda emergent que presenta el  segon disc, L'ull de la tempesta (Música Global, 2019), amb el qual ha aconseguit fer-se un lloc a l'escena musical catalana amb un pop-rock festiu que omple d'alegria els seus concerts. La seva música  transporta a les nits festives d'estiu, i és que arriba una època carregada d'activitat musical gràcies a la gran oferta de festivals dels propers mesos. És per això que la revista també està dedicada a la Guia dels Festivals d'Estiu 2019 amb més de 100 cites imprescindibles d'arreu dels Països Catalans.

A les pàgines de la revista també es desvetllen els 18 seleccionats del concurs Sona9 als concerts preliminars, elegit d'entre un total de 118 propostes. A més, inclou un reportatge sobre Música a l'Est, un projecte d'integració social impulsat per les Cases de la Música a Girona que pretén donar accés a l'educació musical a un grup de nois i noies dels barris gironins de la Font de la Pólvora, Vila-roja, Mas Ramada i Sant Daniel.

D'altra banda, aquest mes conversem amb Minova sobre el nou disc, La inèrcia del big bang (U98 Music, 2019) i amb l'excantant de Lax'n'Busto, Salva Racero, que acaba d'emprendre el seu camí en solitari amb l'EP Vaig (Satélite K, 2019). A més, també hem parlat amb Oest Trip i Seikos dels debuts discogràfics de les dues noves formacions.

A la secció d'Herois Particulars, Oriol Rodríguez parla amb Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, per conèixer les seves influències, i a la secció Backstage Míriam Cano visita la sala Barts. A Músics & Cellers el cantant Èric Vinaixa visita el celler LaFou, on conversa amb l'enòleg i responsable del celler, Ramon Roqueta. 
 

Portada Enderrock 288

 
Enderrock especial Escena Valenciana
El número especial de maig de la revista Enderrock 289 està dedicat a la nova escena musical del País Valencià i fa una aposta clara pel grup El Diluvi. La formació acaba de treure el seu nou disc, Junteu-vos (Halley Records, 2019), en el qual no oblida les referències a Ovidi Montllor, versiona un tema inèdit de Dusminguet i fins i tot hi col·labora l’exdiputada exiliada a Suïssa Anna Gabriel.

En aquest número extraordinari igualment conversem en profunditat amb Xavi Sarrià, Miquel Gil i Vicent Torrent, així com també amb els grups Gener i L'Emperador, la rapera Tesa, Òscar Briz, la formació Sis Veus i la cantant Mara Aranda. D'altra banda, també hi apareixen bandes com June’s KaleidoscopeXiomara AbelloJunior MacKenzieJupiter LionLa Fúmiga.

Les pàgines també contenen un reportatge sobre l'auge de les músiques urbanes en l'escena valenciana. I en un segon reportatge s'analitza l'estat del circuit musical valencià, marcat per la precarietat, alhora que per la gran proliferació de grups. A la secció Acords i Desacords la cantant Mireia Vives i el fotoperiodista Jordi Borràs aporten les seves opinions, i a la secció Els quatre combats de... coneixem Jaume Guera de Jim War Brou.

Com a complement mensual, la revista s'acompanya d'un CD amb un recull dels guardonats dels Premis Carles Santos, que el passat mes de novembre va celebrar la primera edició en el marc de la Fira Valenciana de la Música Trovam!, i que la Generalitat Valenciana ha atorgat com a forma de suport a la música.
 

Portada Enderrock 289

Arxivat a: Enderrock, festivals, Oest Trip, Salva Racero, Minova, Porto Bello, 288, revista, Enderrock, Seikos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.